Štampa
Kategorija: Naslovna
Pogodaka: 4581

У једном моменту у Бриселу је дошло до жестоке расправе између Томислава Николића и Хашима Тачија.

- Премијер Александар Вучић и председник Томислав Николић су Хашиму Тачију и Иси Мустафи рекли да забораве на то да ће Србија признати Косово. На томе се нису зауставили, већ су им јасно ставили до знања да нема ништа ни од преузимања севера - објашњава извор и додаје да је албанској страни речено да престане са уценама и

условљавањима.

- Уцене не функционишу када је у питању Србија, то су им јасно предочили Вучић и Николић - наводи извор, додајући да је атмосфера на састанку била напета.

- Председник Косова Хашим Тачи бунио се због потпорног зида уз реку Ибар у северној Митровици, али му је председник Србије запушио уста. „Смета ти ограда од 80 центиметара, а око своје куће си ставио ограду од три метра“. одбрусио је Николић Тачију, на шта је овај заћутао - наводи извор.

Премијер Вучић јуче је тражио од високе представнице ЕУ Федерике Могерини да јавно реагује и осуди непрофесионално и неодговорно понашање албанске стране, а ако се то не догоди, то ће бити јасан знак да Албанци не желе никакав разговор, већ да желе по сваку цену да угрозе крхки мир и стабилност.

Премијер Вучић је након разговора изјавио да је са високом делегацијом из Приштине, а уз подршку ЕУ, договорено да се настави серија дијалога на високом нивоу, као и да се „спусти лопта” у изјавама званичника. Он је након састанка казао да је разговор био изразито тежак и да су одређене ствари постигнуте кроз отворен разговор о стварима у којима су ставови изразито супротни.

- Ово је био добар корак. Увек сам говорио да су разговори лековити и да много значе, чак и када не донесу неки нови споразум или спровођење спроразума. И такав разговор је добар јер тиме штитимо људе на терену било да су Срби или Албанци - казао је Вучић и констатовао да то показује и да смо у стању да разумемо штету коју једни другима можемо да нанесемо и која је непотребна.

Извор: Ало