Štampa
Kategorija: Naslovna
Pogodaka: 6414

13903 7883 R.B. SRPSKI VITEZ

PODSEĆANJE na članak od 29. 05. 2009 godine: Operacija Habzburg? 

  Reagovanje na informaciju da su članovi društva Štajerska zajednica - predsednik Rade Bakračević - preuzeli »odgovornu ulogu« povezivanja na kulturnom i privrednom području stanovnike tri prijateljske pokrajine Vojvodine: austrijske štajerske Vojvodine, slovenačke štajerske Vojvodine i srpske severne pokrajine Vojvodine.

  Da li se i ko se još seća Andreasa Cobela, ambasadora SR. Nemačke u Srbiji, a trebali bi svi da ga se sećamo i naročito da pamtimo njegovu izjavu: "Nije nemoguće da budu otvoreni problemi u Vojvodini i Sandžaku" izrekao je ovaj gospodin 13. aprila 2007.godine.
 Zašto to pišem i zašto podsećam na njega? Zato što je on prvi posle ne znam koliko godina otvoreno izrazio neskrivenu želju da se vojna sila Kraljevstva Hazara uz pomoć NATO pakta primakne sa svih strana Rusiji. Naravno da se u taj plan uključe i nove podaničke trupe koje bi morale ostvarenje paklenog plana da potpomognu životima svog naroda, a u cilju sačuvanja života naroda agresorskih vlada i država.

Poštovani prijatelji iz organizacionog odbora "prijateljstvo za nova vremena". Uvaženi Rade Bakračeviću!

   Bojim se vaše najnovije akcije i plana vašeg delovanja. U dogledno vreme će se ispostaviti i pokazati da li ste vi ili sam ja bio u pravu. U svakom slučaju u mojim opažanjima ne smete, ili bar ne bi trebali tražiti zlobe ni u kom slučaju, već samo zabrinutost zbog orkestriranog rada protiv Srbije, a tobož u ime Srbije. Na žalost u tome  učestvujete i Vi.
 Da li to radite po svojoj volji ili iz nekog drugog razloga ne znam. Uglavnom meni to sve miriši na loše, veoma loše po Srbiju, njenu celovitost i njen integritet, a Vi razmislite. Zbog toga predlažem da odustanete od planirane manifestacije "Prijateljstvo za nova vremena", jer bi njenim nesprovođenjem bila učinjena manja šteta Srbiji i srpskom rodu. Ne morate baš Vi biti taj pevac koji rano kukuriče. U Evropi ih ima ionako previše. A odmah posle, reklo bi se zvučnog imena manifestacije, nameće se i pitanje: za  koje novo vreme je to prijateljstvo? Zaboravili ste mnogo toga što niukom slučaju niste smeli zaboraviti. Prijateljstvo treba i mora da se gaji, ali sa kim? Rade!vKada bi to bilo obostrano, bilo bi mnogo dobro i tada bih Vam dao punu i nesebičnu podršku. Ovako sam mišljenja da stvarati prijateljstvo za novo vreme sa onima koji nemaju ni danas, a niti su ikada kroz istoriju gajili takav odnos prema Srbiji i Srbima je iluzorno. Zar za ono novo vreme kada će Srbija biti raskomadana u komade, a pritom Vi dajete značajan doprinos? Zar za to i takvo vreme? Kako će te se onda osećati? Ja ne sumnjam u vaše dobre i pozitivne namere. Ne sumnjam ni u sve pozitivne ljude kako vi nazvaste sve one koji će vas uz put dočekivati i ispraćati do krajnjeg odredišta a to je ipak srpska Vojvodina. Samo vas molim da razmislite o posledicama vašeg rada. Moram vam reći i to da sumnjam u iskrenost ideje povezivanja stanovnika slovenačke Štajerske preko austrijskog Graca i hrvatskog Varaždina sa Vojvodinom. Naročitu sumnju izražavam kada ona dolazi kao ideja iz usta predsednika Srbije gospodina Borisa Tadića, koju Va je saopštio kao predsedniku Internacionalnog društva "Štajerska zajednica" iz Maribora.
 Ne mogu a da se ne setim i plana za uspostavljanje transverzale Lombardija-Panonija-Transilvanija. I kada pravim poređenje sa planom puta kojim namerava koračati Internacionalna štajerska zajednica, u organizaciji manifestacije "Prijateljstvo za nova vremena" sve me nešto podseća na odavno smišljeni pakleni plan o uspostavljanju ove transverzale, odnosno o  ideji oživljavanja austrougarske monarhije.
 VITEZ

 

Rade Bakračević (desno)

 

Organizacioni odbor "Prijatelstva za sva vremena" ima istu maršrutu kao i  "Mostovi prijateljstva" i to po stazi, koja vekovima povezuje ova tri naroda. "Prirodna staza" koja vekovima povezuje tri naroda (na štetu Srbije), a koju Vi danas ponovo trasirate i u nedoba oživljavate, je zaista staza kojom su nam u prvom svetskom ratu dolazile horde osvajača i koja nam je odnela  trećinu sposobnog muškog stanovništva ostavljajući pustoš za sobom. Ta ista staza je korišćena i u drugom svetskom ratu gde su Srbi i Srbija ponovo podneli nemerljiv gubitak. (Najveći srpski grad posle Beograda na Balkanu je Jasenovac).
  Sećate li se ko je pored svih žrtava  izašao kao pobednik?
  Da li su nam svetski zavojevači oprostili poraz koji smo im naneli?
 Da li su zbog pretrpljenog poraza od male Srbije usporeni njihovi planovi? Jesu.
 Danas po treći put vi uspostavljate tu istu stazu preko Hrvatske, koja će nas koštati gubitka teritorije Vojvodine, što je krajnji cilj i najnoviji plan  onih koji vam proturiše tu ideju, a vi je nesebično prihvatiste. Trebali ste dobro razmisliti pre nego što ste se u njenu realizaciju upustili. Zapitajte se koliko sa njom dobijate vi kao organizatori ako odustanete i spasite obraz, a koliko dobija Srbija i srpski narod? Isto tako se zapitajte koliko će izgubiti Srbija ukoliko Vi vašu ideju sprovedete.
 Kako sami pišete (pismo od 2. maja 2009) preuzeli ste odgovornu ulogu. U potpunosti se slažem sa vama. Samo se pitam da li ste to uradili iz nepoznavanja istorije, ličnog interesa i promocije, ili slepe poslušnosti prema predsedniku Tadiću? Šta ako vas je on prevario, a vi ispali žrtveno jagnje?  Ili ako postanete Juda srpskog roda, a narod počne prstom na vas pokazivati. Sada bih bio slobodan da vam postavim jedno obično pitanje. Da li upošte znate šta se događa u Srbiji?

   Po pisanju geopolitičara i pisca bestselera Dejana Lučića ("Vladari iz senke", "Tajne albanske mafije", "Kraljevstvo Hazara", koji kaže da je novi svetski poredak Četvrti Rajh, koji kao i treći ide na Rusiju. Srbija i Vojvodina su predigra za novi Treći svetski rat. Srbi kao slobodarski narod moraju biti uhapšeni i spakovani u kofer koji se zove NATO pakt".

   Upravo navedenom transverzalom i "prirodnom granicom Dunava" koju Vi danas oživljavate, dolazili su, a i doćiće Četvrti Rajh, sa vama kao prethodnicom, a u sastavu Italija, Austrija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska, oličeni u novom svetskom poredku. (Slovenija i Hrvatska su samo nesvesno oruđe u rukama moćnih). Podsetiću vas da ratnu prošlost nekih zemalja nikada ne smemo zaboraviti. Srbi su sve što imaju platili svojom krvlju, a ideja jugoslovenskog zajedništva preskupo nas je koštala. Naši nekadašnji saveznici, a protivnici ondašnje Hrvatske, Slovenije i Mađarske, koje su se borile na poraženoj strani, nažalost danas imaju drugo mišljenje o Srbiji. Žele da je zgaze unište i pocepaju.

  A nekada je bilo ovako:
   Novi šef jugoslovenske diplomatije, (države Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca), Hrvat Ante Trumbić, je naime, po dolasku u Pariz, svojim kolegama uputio „notifikaciju“ u kojoj je izneo da na Ministarskoj konferenciji učestvuje kao ministar inostranih poslova Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Šefovi diplomatija savezničkih zemalja su ljubazno odgovorili Trumbiću, izrazivši svoje zadovoljstvo što će moći da kontaktiraju i sarađuju sa njim, ali su odgovor adresirali ovako: „Njegovoj ekselenciji Anti Trumbiću, ministru inostranih poslova Kraljevine Srbije“. Trumbić je bio ogorčen na ovakav gest svojih kolega, jer kao Hrvat, nije želeo da nosi titulu srpskog ministra.

  Mnogo teži slučaj se desio sa Ivanom Želgarom. Predsednik italijanske vlade Vitorio Orlando, odbio je da komunicira sa njim izjavivši da on ne želi da razgovara sa delegacijom u kojoj sedi jedan ministar bivšeg austrougarskog cara Karla. (Nezaboravite da Orlando nije bio prijatelj Srbije, ali zbog pretenzije na Istru i deo Dalmacije, nije bio oduševljen idejom jugoslovenstva). Srpski narod je tada od strane saveznika smatran prijateljskim, a ostala dva naroda koja su činila Jugoslaviju - Hrvati i Slovenci tretirani su kao neprijatelji, jer su se njihovi zemljaci kao vojnici Austrougarske monarhije borili protiv sila Antante.

   A šta vi radite poštovana gospodo? Zašto se ne naučite nešto od onih ljudi koji su nekada voleli i poštovali Srbiju, a njihovi potomci danas žele da je zgaze čizmom, da je izbrišu i upale?

  Moram se vratiti negde na početak ovog pisanja kada sam izrazio otvorenu sumnju u ideju koja je proistekla iz misli onoga ko vam je tu ideju dao, a vi brže bolje potrčali da je oživite. Kako je moguće da isti taj čovek vama da takav predlog, a 29. maja 2009. u skupštini Vojvodine izjavi, a časopis Mond prenese:

 "Očekujem da skupština Srbije vrlo brzo usvoji Statut Vojvodine", a onda dodao: "Koliko sam informisan, u radu na zakonu o nadležnostima (Vojvodine) nema nikakvih posebnih problema, završava se čitava ta diskusija i mislim da će to ići vrlo brzo". Upitan o najavama pojedinih koalicionih partnera DS-a da u slučaju da se smanje sredstva za Vojvodinu neće podržati rebalans budžeta Srbije, Tadić je rekao da "niko ne sme da postavlja dodatne uslove u momentu kada se Srbija suočava sa jednom od najvećih finansijskih kriza od svog nastanka".

  Zbog toga se sa pravom pitam: Čemu služi, šta je svrha i cilj akcije organizacionog odbora "prijateljstvo za nova vremena", kada ste prevareni od strane onoga ko vam je ideju dao? Šta sada raditi posle ovakve izjave koja podržava otcepljenje dela Srbije? Da li još uvek imate utisak o dobronamernosti ideje predsednika Tadića, ili vas je upravo gurnuo kao predhodnicu ili izvidnicu sa ciljem da se proba reagovanje Srba na otcepljenje?

  Iz pisma organizacionog odbora "prijatelstva za nova vremena" koji sačinjavaju Rade Bakračević Anton Petelinšek Stanislav Kozar, (dne 08.04.2009  sastali se v Razvanju):
vidim da su na skup u Novom Sadu pozvani predstavnici  Skupštine Vojvodine, Veleposlaništvo Slovenije u R. Srbiji, Predstavnici Opštine Novi Sad, predstavnici Mestne opštine Maribor, predstavnici slovenačkog društva "Kredarica" iz Novog Sada.

   Da bih vam potkrepio da predsednik Tadić i srpska vlada misle ozbiljno (u želji da sačuvaju položaje) na uštrb poklanjanja srpskih teritorija, predstaviću vam njihovu najnoviju odluku.

   Na zahtev Saveza Vojvođanskih Mađara i Lige Socijal Demokrata Vojvodine da vlada Srbije do kraja skupštinske rasprave o rebalansu budžeta za 2009. izmeni taj predlog i da Vojvodini daju sedam odsto iz budžeta koliko joj pripada po ustavu, ucenjena Vlada, željna vlasti pristaje na ucenu, te je obezbedila većinu glasačkog tela za podršku rebalansu republičkog budžeta, jer su, nakon popodnevnih razgovora premijera Mirka Cvetkovića, predsednika Izvršnog veća APV Bojana Pajtića i lidera LSV i SVM Nenada Čanka i Ištvana Pastora, poslanici ovih dveju vojvođanskih stranaka najavili da će podržati novu preraspodelu prihoda i rashoda u državnoj kasi. Lider Socijal Demokrata Vojvodine, Nenad Čanak, obrazlaže da je promena stava usledila kao posledica da budžet AP Vojvodina bude povećan za 6,5 milijardi dinara, na nešto preko 52. milijarde, i to tako što je anticipiran deo nadležnosti Pokrajine, za čije će finansiranje biti prosleđen novac iz republičke kase. Ovom korekcijom budžet Vojvodine domašiće sedam procenata planiranog rebalansiranog budžeta Srbije.

  Srpska kruna Kragujevac

Mirjana Radenković

  generalni sekretar KIC "Srpske Krune"

trgovac srpskom istorijom i znamenjem

 

Odluka  Vlade Srbije je izazvala nezadovoljstvo u centralnoj Srbiji koja je uvek bila taoc raznoraraznih ucena. Srbijanci su nezadovoljni favorizovanjem Vojvodine, jer  im je jasno i znaju šta se priprema, pa još i secesiju moraju plaćati. Ovde vam moram napisati šta to Srbijanci znaju, a što vi ne znate ili ne želite znati.

U Vojvodini se zagovara stvaranje vojvođanske nacije. Pripremu stvaranja nove nacije i secesiju Vojvodine, sprovode ljudi- agenti od uticaja  Zapada.To je lagano potkopavanje ove srpske teritorije. I kako piše Dejan Lučić: "Zavaravaju se Srbi u Vojvodini kojih ima 80% da je naša brojnost garancija našeg opstanka ovde i kad Vojvodina bude otrgnuta od matice. Bili su Srbi brojni i u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji pa su pobegli pred bombama. Scenario za Vojvodinu teče paralelnim tokom. Jedan kroz parlament, drugi kroz štampu, treći kroz fakultete, četvrti preko nevladinih organizacija, peti preko međunarodne zajednice i šesti najzlokobniji preko obaveštajnih službi".

 Šta za to vreme rade Mađari u Rumuniji u pokrajini Transilvanija, o kojoj sam vam već pisao. Na kongresu UDMR u Klužu, na severozapadu Rumunije, Transilvaniji, gde živi većina pripadnika mađarske manjine, partija je prošlog vikenda rezolucijom “Naš savez, naša Evropa”, zatražila između ostalog, da mađarski jezik dobije status zvaničnog i da se Mađarima, (koji čine oko 1,7 odsto stanovnika Rumunije), prizna status konstitutivnog naroda. Transilvanija danas čini četvrtinu teritorije Rumunije. Najžešći sukobi počeli su sredinom 15. veka, a najveće “zamešateljstvo” donelo je formiranje Austrougarske monarhije 1867, kada su sada sporna Transilvanija, ali i sadašnji delovi Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Ukrajine i Srbije bili u sastavu carevine koja se raspala 1918. godine. ( Da li je Srbija učestvovala u raspadu carevine i da li je carevina to Srbiji oprostila?)

Mađarska koja danas ima oko 10 miliona stanovnika nije odustala čak ni u vreme dok su sve sporne teritorije bile u komunističkom  lageru pod kapom SSSR da ih jednog dana objedini.

  A o kakvim je nadležnostima Vojvodine, govorio u Skupštini Vojvodine, predsednik Tadić i obećao "da nikakvih posebnih problema neće biti?" (STATUT)

Vojvođanski separatisti pomognuti savetima s'polja, žele i već su pripremili Statut Vojvodine, za koji pravni stručnjaci kažu da je u frapantnom raskoraku sa Ustavom. Statut pokušava da destabilizuje Srbiju, da rasparča i pocepa zemlju. Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Srbije, Borko Ilić kaže, a svi pozitivno razmišljajući Srbi sa njim se slažu:
" Videli smo da je NATO agresija kao osnovni cilj imala nezavisnost Kosova i Metohije koja se desila prošle godine od strane vlasti u Prištini, i da isti ti koji su predvodili bombardovanje i danas prednjače kako u priznavanju nezavisnosti Kosova, tako i u pozitivnim ocenama Statuta koji vodi u razbijanje države. Ovim statutom Vojvodina bi dobila ovlašćenje da osniva predstavništva u regionima Evrope i Briselu, da zaključuje međunarodne ugovore iz svoje nadležnosti, da usvaja dokumente u rangu zakona, da ima svoju akademiju nauka, da ubira poreze i da ima svoj glavni grad. A kada se sve to i finasijski podrži odlukom Vlade Srbije, onda nije čudo zašto su svi dobronamerni Srbi, srpske patriote i srpski domaćini zabrinuti, jer bi direktno finansirali stvaranje nove države. Naravno ta nova državna a veštačka tvorevina iznikla bi na otetoj zemlji od države Srbije. Zar nam to već nije poznato? Stvaranje vojvođanske nacije zagovaraju sinovi komunističkih terorista, koji su pod Titom pljačkali Vojvodinu. To nisu starosedeoci, to su dođoši iz Like, Bosne… Stvaranje vojvođanske države i nacije se bazira na antisrpstvu. Uostalom znate da su Hrvati zapravo 90% Srba koji su prešli u katoličanstvo i samim tim postali antisrbi. Sa Srbima muhamedancima je bio isti slučaj. "Vatikan je odavno njih nazvao crvenim Hrvatima". (Lučić)

  Sećate se, a ja nisam zaboravio, da sam vam na početku pisanja pomenuo NATO i Rusiju. Sigurno se pitate kakve to ima veze sa svim ovim o čemu se do sada govori. Ima i te kakve, a takođe  sa vašim planom koji predstavlja  izvidnicu u svemu tome. U koliko dođe do sukoba Amerike i Rusije oko Ukrajine, sa američkim ciljem da sačuva unitarnu Ukrajinu i uključi je u NATO, kako bi postavili svoje rakete, Rusi bi morali da okrenu svoj arsenal u pravcu Ukrajine. Planeri Zapada bi se tada smejali, jer im je i cilj da se Rusi i Ukrajina unište međusobno. Prema tome, priprema odvajanja Vojvodine je u sklopu tog prodora na Istok. NATO mora da kontroliše Dunav, a Vojvodina je potrebna kao prehrambena baza i bezbedna pozadina, jer taj sukob može da preraste u treći svetski rat.

  Da je sve ovo tačno o čemu vam pišem i na šta vas upozoravam, a u vezi sprovođenja vaše akcije koja je u suprotnosti sa interesima Srbije, možete pročitati na sledećim adresama: http://vojvodina.phpbbweb.com  i http://www.autonomija.info! Što je najgore u svemu i najčudnije, u pripremi odvajanja Vojvodine kao dela srpske zemlje od matice, učestvuju ljudi za koje svi znamo. Svi znamo ko su, a vlast ih ne hapsi. Još više sam zabrinut zbog spiska ljudi kojima ste uputili poziv da uveličaju vaš skup u srpskoj Vojvodini, jer su to upravo ljudi (predstavnici institucija), koji zdušno rade na rasturanju Srbije.
  Radi vašeg opreza podsetiću vas na njihova imena. Bojan Kostreš potomak kolonista iz Bosne, Aleksandra Jerkov čiji preci su bili bliski sa Vasom Stajićem, hrvatskim agentom od uticaja koji je u mladosti drugovao sa ustaškim ideologom i ratnim zločincem Miletom Budakom. Jasenovac je njegov diplomski rad. Zatim Ištvan Pastor, Šandor Egereši, Balin Pastor, Nenad Čanak, kao i rukovodstvo Srpskog pokreta obnove u Novom Sadu. (Njihovo prisustvo na vašem skupu ukoliko se odlučite da ipak odete u Novi Sad, ne bi bilo primerno, ukoliko vam je cilj taj o kome pišete)

  Siguran sam da niste zaboravili  narodnu izreku: S'kim si takav si. Pa zar ste vi zaista takvi? I još jednom znajte da secesija Vojvodine nije boljitak, već kraj Srba u Vojvodini. Gospodu Antona Petelinšeka i Stanislava Kozara, to uopšte neće potresti ni u kom slučaju. Njihov interes za opstanak celovitosti Srbije ne postoji, kao što ni Antu Trumbića ni Želgara nije zanimala Jugoslavija, već pre svega mogućnost da uključivanjem u nju, jednog dana zatraže samostalnost svojih država. I uspeli su ako ne oni, a ono njihovi naslednici. S'tim što je za Vojvodinu planiran mnogo brži rasplet. Citiraću vam još jednom  geopolitičara Dejan Lučića, sa pitanjem koje vam upućujem. "Sa  koje pozicije vi iz organizacionog odbora "Prijateljstvo za nova vremena" delujete? Najverovatnije sa pozicija kulture, jer u prvoj fazi je to najneuočljivije.

  D. Lučić: Odvajanje severne srpske pokrajine se sprovodi sistematično – na političkom, ekonomskom, obrazovnom, kulturnom i informativnom nivou. Secesionistički punktovi nalaze se u svim važnijim institucijama i ustanovama Vojvodine. Režija je izvan Srbije, a podrška se daje iz Beograda. Dok se na jednoj strani forsira priča o Vojvodini "kao naprednoj srpskoj sredini, ali i evropskoj regiji", na drugoj se strani priprema "vojvođanski pasoš". Narod je zbunjen, ali željan boljeg života, koji mu se permanentno obećava, ali tek kad se Vojvodina "oslobodi Beograda", kako to kažu zagovornici nezavisnosti.

Na kraju da vam napišem i sledeće:
 Moja dužnost kao Srbina iz Srbije je bila da vas na moguće pojave vezane za vašu akciju upozorim. Moja dužnost je bila da vas upoznam sa događanjima u Srbiji, za koja sam siguran da ih i vi znate. Moja dužnost je da vam kažem da je vaša namera slaba, da nije politička korektna prema Srbiji, a ni prema Srpskim državljanima. Moja dužnost je da vas zamolim da od tog paklenog plana odustanete. Biću vam zahvalan zbog toga, isto kao što sam vam zahvalan i za mnoge pozitivne stvari koje ste uradili do sada, a nije ih malo. Smatram da je vaša pobuda poštena, ali ideja koja vam je podmetnuta je podmukla.
 "Ustanovite prvo ko je dao novac da hrvatska i slovenačka preduzeća, bez reciprociteta, uđu na srpsko tržište, i odakle partijama novac za izborne kampanje, jer je to najveća misterija u Srbiji, a onda će te i vi, zajedno sa mnom znati gde je izvor zla.

U nadi da mi nećete zameriti zbog ovog iskrenog i prijateljskog gesta upozorenja, želim vam svu sreću.

 

Radovan B. Milić
Slovenske Konjice
29.5.2009.