Štampa
Kategorija: Naslovna
Pogodaka: 4006

Francuski radio voditelj Gijom Meris (Guillaume Meurice) se javno izvinio svim Srbima povodom njegove izjave na radiju "Frans inter“ da "razgovarati sa Srbima znači da vam ostaje još 15 minuta života“. Iznerviran, činjenicom da Marin le Pen na svojim predizbornim skupovima ne dozvoljava da se unose zastave stranih zemalja, s izuzetkom srpske, Meris je u svojoj ranijoj emisiji rekao:

"Je vous rappelle que parler avec les Serbes fait chuter votre esperance de vie de 15 minutes" (Podsećam vas da razgovor sa Srbima smanjuje vaš očekivani životni vek na 15 minuta).
Po njemu su dakle, Srbi kolektivno, ubice.
Posle brojnih reagovanja srpske zajednice širom sveta, koji su na adresu njegove radio stanice poslali hiljade protestnih komentara! Na samom početku svoje nove emisije Meris se izvinio svim Srbima povodom svoje izjave, naglasivši da je primio veliki broj poruka od kojih je jednu i citirao i koja kaže da će „biti ispečen na ražnju“.
Ironično je dodao da ta izjava „potvrđuje ono što je prethodno rekao o Srbima ali se ne precizira vreme“.
Ipak je zatražio izvinjenje svih Srba i naglasio da naravno „nisu svi Srbi takvi“ i da se u medijima često izgovore brzo neke stvari bez razmišljanja.
Informacija o njegovoj uvredi je obišla svet, pa vam se ovom prilikom i zahvaljujemo što ste reagovali i „naterali“ voditelja da se izvini celom srpskom rodu.

 

(EPK/svisrbiuparizu.com)