Štampa
Kategorija: Kultura
Pogodaka: 2466

БЕОГРАД – Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону престаје са радом и прећи ће у надлежност Министарства спољних послова, односно Управе за дијаспору тог министарства.

Како стоји на сајту Канцеларије за дијаспору, Министарство спољних послова преузима надлежности Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

„Закон о министарствима у члану 13. предвиђа формирање Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, као орган управе у саставу Министарства спољних послова“, додаје се у саопштењу на веб сајту Канцеларије.

Другим речима, дијаспора се после дуго времена враћа у потпуну надлежност МСП, и биће под ингеренцијом новог шефа дипломатије Ивице Дачића. Будући да Министарство већ има Одељење за миграциону политику, дијаспору и социјалне споразуме, највероватније ће ово одељење да прерасте у Управу.

Истовремено, Славка Драшковић остаје без функције директора Канцеларије за дијаспору, а још није познато да ли ће у потпуности остати без посла у државној служби или ће бити постављена на чело Управе за дијаспору у МСП или неки други положај у Управи када она буде формирана.

Она је на месту директора канцеларије била као постављено лице, попут министара, тако да не постоји никаква обавеза државе да је задржи у служби.

Извор: Правда