Štampa
Kategorija: Kultura
Pogodaka: 2725

Коментар на текст објављен у СРБском ФБРепортеру:

Север Косова подноси тужбе против Дачића, Вучића и осталих! Нећемо ради пар уцењених политичара жртвовати цели народ!

Драги наши,

Срби се морају организовати и тражити своја права. Дакле и Срби из Дијаспоре морају јавно показати шта мисле о Уставу Србије, шта мисле о границама Србије и Космету у тим границама. Морају своје мишљење показивати и на протестима пред српским АМБАСАДАМА које су кроз своје деловање или боље речено неделовање све више и више постале непријатељи сопствене нације.

(На идеју да се, поводом Косова и Метохије, поднесу тужбе Савету безбедности УН и међународном суду правде, СССД Словеније је понудио и бесплатну помоћ свог правног сектора)

То су управо показали недавно одржани протести пред Амбасадом Србије у Љубљани – амбасадор још није позвао водеће људе дијаспоре, а није имао достојанства ни да сачекати учеснике протеста.

На интернет страници њихове Амбасаде (не и наше, пошто још није доказала да је пријатељ нашим Србима у Словенији) стоји – како ће оживети безначајну братску Декларацију о мањинама. Дакле, декларацију у којој још увек братски јашу Србе као коња кроз Савез српских друштава Словеније.

Мало је том Савезу чињеница, док су се они дружили са Шиптарима и некима другима у Савезу Савеза распале СФРЈ, словеначки Биро за статистику је Србе је по задњем поису становништва од септембра 2011. чињенично престао да води Србе као нацију.

Изгледа да тим пријатељима амбасадора још није јасно да су изиграни. Изгледа, да ће се Савез српске дијаспоре морати да се повеже са братском Руском Амбасадом у Љубљани са молбом да заштите Србе и њихова нарушена људска права у Словенији.

Водство.