Štampa
Kategorija: Kultura
Pogodaka: 2965

Сарајево - Бошњачка дијаспора, Исламска заједница у БиХ и политичке партије са сједиштем у Сарајеву кренули су у агресивну кампању за предстојећи попис становништва, а да би остварили своје политичке циљеве спремају се и за организовано довожење Бошњака из далеке Скандинавије.

Главна средства за буђење бошњачког патриотизма и националне свијести уочи пописа, који би требало да буде одржан од 1. до 15. октобра, су ратни симболи, односно знамење Армије РБиХ.

Исламска заједница у Данској у сарадњи са туристичком агенцијом "Папалина" из Сарајева организује превоз Бошњака из Данске и Шведске у БиХ како би учествовали у попису становништва. На плакату објављеном на страници "Папалине" на друштвеној мрежи "Фејсбук" наведено је да ће за припаднике бошњачке дијаспоре 26. септембра и 10. октобра бити организована по два, а 3. октобра три аутобуса за превоз у БиХ.

На плакату се налази и упутство да се сви који се одлуче на пут у БиХ изјасне као Бошњаци, а за кореографију је искоришћен ратни грб Армије РБиХ.

Да се ради о организованој кампањи у бошњачкој дијаспори доказује и трибина посвећена попису становништва у БиХ коју су прије неколико дана у Торонту организовали Конгрес Бошњака Сјеверне Америке,

Горан Маунага