Štampa
Kategorija: Kultura
Pogodaka: 3888

k.v.15 2 Small

У организацији Српског културно-информативног центра у Бечу 15. фебруара 2014. године, у ALT OTAKRING- у (OTTAKRINGERSTR. 161), са почетком у 19 часова,  биће организовано још једно култно књижевно вече на којем ће учествовати бројни писци из Аустрије.

   

У првом делу предавање „Радоје Домановић је данас најактуелнији“ одржаће Петар Милатовић Острошки који је 11. децембра 2013. године добио Високо интернационално признање Академије „Иво Андрић“ за животно дело.

    У другом делу биће уприличен песнички маратон на којем ће учествовати: Херман Стјепан Стојановић, Драгица Дмитровић, Радиша Ђокић, Славица Клајн, Мигула Мартиновић, Мирјана Магура,  Сунчица Миладиновић, Жељко Миражић, Милена Макулето, Велибор Антанасијевић, Дарија Стефано, Nena Maggy Magdalena, Нинослав Маринковић, Драгица Пејић, Касијана Милошевић, Марија Мандић, Зорка Ивановић, Јана Јевтић, Петар Милатовић Острошки, Љиљана Белегић и многи други песници и песникиње.

     Иначе, ово је јубиларано 500-то књижевно вече које ова српска институција организује.
       Наиме, најпре је, као српско културно удружење "Његош" још 1983. године почело да организује вечери посвећене српским великанима: Андрићу, Црњанском, Његошу и другима, да би исту праксу наставило српско култруно удружење "Глас Срба", које је у пероду од 1992. до 2000.-те године издавало и у својој штампарији  штампало гласовити српски часопис "Глас Срба"а би од 2006. године ту светлу културолошку традицију наставио трансформисани Српски културно-информативни центар.

      Све досадашње књижевне вечери красио је изузетан високи уметнички квалитет и професионализам, а извесно је да ће тако бити и касније, на радост свих којима је блиска лепа реч.