Štampa
Kategorija: Književnost
Pogodaka: 2566

Piše Mirel Tomas /

..Pobegla je od nasilja čoveka sa kojim je živela. Ovde je bez vize,tj. bez legalnog boravka i ličnih dokumenata, znači nije ni broj koji se bilo gde

evidentira. Izgubljen i beznadežan slučaj. Kao da joj je svejedno šta će joj se dalje događati. Otvorila je slavinu svoje duše i sav muljak izlio se ovom čoveku u oči, jer nije ni trepnuo dok je nepovezano pričala. Pričala je o veri u ljubav, a posekla se na neveri izdaje sopstvenih ideala. Sada joj je lakše, nema ideale, nema vere, ne nada se tuđem dobročinstvu niti dobročiniteljima. Ovo što joj se događa poslednja tri dana boravka ovde isto je kao i tamo odakle beži. Spavanje na otvorenom, šutiranje, omalovažavanje, poniženje, izrabljivanje, glad....

Ovako počinje priča Kasijane Milošević,u knjizi "Kroz trnje do zvezda", koju je objavljena 2013 g. i čija je promocija održana u subotu 1. marta o.g. u prostorijama Galerije "Heinrich", Thaliastrasse 12, u 16, bečkom kvartu. Na promociji su učestvovali mnogi bečki pesnici. Izveden je scenski prikaz. Dočaran je deo priče iz sušetine o čemu se radi u ovoj knjizi.

Osim toga pročitane su i neke njene pesme iz prošlih izdanja. Kao što se obično dešava, čitali su pesnici i gosti svoje radove.Ovu promociju podržalo i udruženje "Prosvjeta"iz Beča.

Kasinana Miloševic rodjena je 1965. g. U opštini Kučevo. Živi u Požarevcu, a trenutno boravi u Austriji. Do sada je objavila 5 knjige proze. I, to: "Divna",2004.  g. ,  od "Ponedeljka do petka", 2005.  g. , "Ukleta kotlina", 2005.  g. Trilogija "Mi među sobom" 2008.  g. Poetsku zbirku "Lavirint" 2009.  g. "Bliske daljine"2011.  g. I, "Kroz trnje do zvezda" 2013.  g. Godine 2012. g. Postala je član  Udruženja književnika Srbije.