Štampa
Kategorija: Pravopis
Pogodaka: 2505

Grad Beč planira proširenje WLAN-mreže za besplatan pristup internetu uređivanjem 400 novih pristupnih tačaka. Od kraja aprila neće više biti potrebna nikakva registracija, koja je do sada bila obavezna. Čitati onlajn novine na Štefansplacu ili na brzinu u parku ispred

Gradske kuće pročetovati sa prijateljima: Stanovnici Beča kao i njegovi gosti stalno dobijaju nove mogućnosti da, koristeći svoj tablet, mobilni telefon ili notbuk sa funkcijom za bežični pristup internetu,na mnogim mestima u gradu besplatno pristupe svetskoj računarskoj mreži.
Besplatni pristup bežičnom internetu u gradu preko wien.at publik WLAN se stalno proširuje, a njegovo korišćenje se još više pojednostavljuje: Od kraja aprila biće dovoljno samo da se prihvate opšti uslovi za korišćenje tog servisa da bi se pristupilo besplatnom internetu. Time više neće biti neophodan proces registracije lozinkom koja se dobijala putem sms-a.
„Time će korišćenje bečkog WLAN-sistema biti mnogo jednostavnije i atraktivnije. Pristup internetu preko wien.at publik WLAN će tada biti moguć i bez registracije mobilnog telefona, na primer uz pomoć tableta ili laptopa. Paralelno s tim u značajno meri će se proširiti mreža bečkog WLAN-a“, kaže Marija Vasilakou, koja je u gradskoj vladi zadužena za pitanja saobraćaja.
U Beču trenutno postoje 62 lokacije wien.at public WLAN. U naredne dve godine njihov broj bi trebalo da se uveća za oko 400.
Specijalno za „Gradsku dvoranu“ (Stadthalle) je na trgu Roland-Rainer-Platz postavljen novi predajnik mreže wien.at publik WLAN gde su posetiocima na raspolaganju dve pristupne tačke. Time grad Beč stvara novu, modernu infrastrukturu za predstojeće takmičenje za Pesmu Evrovizije. I na trgu ispred Gradske kuće, gde će se od 18. maja pa sve do kraja takmičenja nalaziti „Evrovizijsko selo“, je na već postojećoj lokaciji broj pristupnih tačaka povećan sa 3 na 10.
Besplatan pristup internetu preko WLAN-a spada u infrastrukturu pametnog grada 21. veka i doprinosi još većoj atraktivnosti Beča kao jednog od vodećih pametnih gradova u svetu.
Na bečkom Interaktivnom planu grada su navedena sva mesta u Beču na kojima je moguć pristup bežičnoj mreži interneta. Na planu grada Beča kliknuti u meniju najpre na odrednicu „Kommunikation & Wirtschaft“, a onda izabrati podmeni „WLAN-Standort“.