Štampa
Kategorija: Umetnost
Pogodaka: 3324

Saša Pešić koji vodi azil u kom se nalazi 450 pasa, početkom decembra je dobio naredbu grada Niša da mora sve kučiće iseliti u narednih 15 dana. Međutim, s ozbirom da ovaj grad nema uslova da zbrine ovoliki broj životinja, njima sada preti eutanazija. Pomozite da se to

spreči!

GORI INTERNET ZBOG SRBIJE I NIŠA: Akcija spasavanja niških pasa postala svetski trend! Uključite se! (FOTO)

U Nišu postoji azil u kom se nalazi 450 kučića i njega vodi Saša Pešić. Kada pogledate fotografije, videćete da su svi psi srećni, uhranjeni i zdravi. Vlasti ovog grada sada žele da ih isele, a s obzirom da nemaju uslova da zbrine ovoliki broj životinja, preti im eutanazija!

Početkom decemebra Pešiću je stigla naredba grada Niša da se svi psi moraju iseliti u narednih 15 dana.

Otvoreno pismo gradonačelniku Niša u kom su objasnili u kakvom se stanju nalaze psi iz azila poslali su Saša Pešić, Udruženje za zaštitu životinja Niš, udruženje “Zoo planet”, Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji “FAPS” i Udruženje “Pseća sreća”, a u njemu stoji:

- Grad Niš i službe lokalne samouprave jesu odgovorne za rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka, ali on je i jedini odgovoran za takvo stanje u vezi napuštenih životinja na njegovoj teritoriji. One koje se trenutno nalaze u vlasništvu i pod patronatom Udruženja za zaštitu životinja Niš primarno su napuštene, a Udruženje njihovim zbrinjivanjem vrši posao Grada i to bez korišćenja njegovih sredstava i zbog toga ga Grad kažnjava. Ovu odluku Grada smatramo skandaloznom.

Mnogi psi koji se trenutno nalaze u azilu su po dolasku u njega bili zlostavljani, uplašeni, gladni, bolesni i iznemogli, a zahvaljujući Saši i njegovoj brizi o njima, oni su sada srećne, izlečene, vakcinisane i čipovane životinje.

Inače, Niš nema uslova da zbrine ovoliki broj pasa, zbog čega mnogima od njih preti eutanazija.

Ukoliko želite da pomognete ovim kucama, možete potpisati peticiju na ovom linku, a na internetu su takođe ljudi širom sveta pokrenuli akciju u kojoj se slikaju sa listom papira na kom piše “Save Sasha’s Dogs! The WORLD is Watching!“.

(Telegraf.rs)