Štampa
Kategorija: Umetnost
Pogodaka: 4272

Ako počnete da vežbate sa svojim psom, ubićete dve muve jednim udarcem - rekreiraćete se i zadovoljiti njegove potrebe

Kućni ljubimac zahteva pažnju, posvećenost i vreme koje je danas postalo luksuz. Ali, ako počnete da vežbate sa svojim psom, ubićete dve muve jednim udarcem - rekreiraćete se i zadovoljiti njegove potrebe. A možda usput i sresti simpatičnu devojku.

I zato sledeći put, umesto da ga izvedete u redovnu jutarnju ili večernju šetnju, osmislite drugačiji program. Nema bolje aktivnosti za vas i njega od trčanja. Izaberite park u kojem nema mnogo ljudi, ni saobraćaja i krenite polako, pa kako budete napredovali, pojačavajte tempo. Najbolje bi bilo da ne koristite povodac, ali to dolazi u obzir samo ako vam je ljubimac poslušan i ne odbija naredbe.

Sledeći korak je vožnja bicikla dok vas pas prati. Ovde morate biti oprezni jer ne mogu sve rase da trče tako brzo, pa proverite sa veterinarom pre nego što se upustite u ovu avanturu. Verovatno će vam biti potrebno neko vreme da uskladite ritam, ne insistirajte odmah na brzoj vožnji.

I obična šetnja može biti zabavna ako joj pristupite na drugačiji način. Umesto odlaska na isto mesto, otkrijte svaki dan novo. Pustite psa da njuška okolo kako bi zadovoljio svoje instinkte, a vi istražite okolinu i uživajte u pogledu.