Štampa
Kategorija: Rasejanje
Pogodaka: 1963

 

Није он био непоштовалац ауторитета, али као млад човек био је незадовољан  присилним успостављањем поштовања ауторитета у Србији, ондашњој Југославији.

Његово младалачко бунтовништво је имало нову ноту коју систем није разумео. Млади Аранђеловца, тих седамдесетих година  су га и разумели и волели. На неки начин им је постао узор. Његово  детињство и младост су се одвијали  у Аранђеловцу , 40 км од Љига где је рођен.  Доста времена је проводио у познатој београдској боемској четврти Скадарлији.
Тада некако тих година и одлази из Аранђеловца.
Младалачко бурно искуство наставља у Хамбургу (Немачка) где је провео седам година. Живот у Немачкој је заменио боравком у  Аустрији у коју је дошао  почетком осамдесетих. Ослобођен стега и правила, тесно повезан са природом, сунчевим зрацима и таласима плавог Дунава уживао је у животу. Није шкртарио. Живот је трошио пуним плућима.
 
       Риболов, фудбал, наука, технологија и књиге су биле његови животни пратиоци. Уживао је у звуцима Вивалдијевих мелодија.  Био је прилично затворен, али врло, врло осетљив, Недостајала су му деца, ћутао је о томе, а слике својих синова чувао је целог живота крај свог узглавља. Научио  је да живот треба живети данас. Био је задовољан са мало, а знао је уживати када је имао доста. Планирао је повратак у Србију, у Матарушку Бању, али га је болест претекла.  Битку са болешћу је изгубио 3. новембра 2020 у Бечу .
Његов прах по задњој жељи ће бити данас 10. 12. 2020 спуштен у Дунав крај Беча, тако да ће се ипак вратити у Србију испраћен звуцима песама које волео.
 

Whitney Houston  https://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7L
 
Кад кондор лети     https://www.youtube.com/watch?v=8kQZHYbZkLs

Памтим још     https://www.youtube.com/watch?v=119Wdp3ftLs

Зајди зајди       https://www.youtube.com/watch?v=LKRaXPYSzKY
 

 

Брате Рајко!

Слушаћемо твоје песме и чекамо те у Србији да  допловиш Дунавом  из Bad  Vöslauera

Збогом Рајко.