Štampa
Kategorija: Rasejanje
Pogodaka: 1253

Razstavo je v sodelovanju s Splošno knjižnico in TIC-em organiziralo Slovensko srbsko kulturno društvo SREČANJE iz Slovenskih Konjic. Razstava je na ogled predvidoma do 25. oktobra.

Nika Dimc

Konjičanka Nika Dimc ustvarja že odkar pomni. Zato se je odločila za študij likovne pedagogike na Mariborski univerzi, ki ga je leta 2012 tudi zaključila z diplomsko nalogo o njenem samostojnem projektu Fast Art Kiosk. Kioska se morda še spomnite, oranžna kultna pojava, ki je bila nekaj let postavljena na ploščadi za avtobusno postajo. Približno v tem istem času, so nastajale slike, ki so danes na ogled tukaj. V času študija, se je največ ukvarjala s slikanjem in iskanjem njenega osebnega izraza. Slike, ki so takrat nastajale ob vikendih pri babici na podstrešju, je danes prvič postavila na ogled javnosti.
Nika se sicer s slikanjem trenutno ne ukvarja, največ svojega časa porabi za kreiranje in izdelavo oblačil pod blagovno znamko Retro Bjba, s katero se ukvarja zadnjih 10 let.
Pravi, da razmišlja o tem, da bi zopet poprijela za čopič in paleto. Sicer pa že od nekdaj obožuje intenzivne barve, kontraste, hitre poteze s čopičem in velike formate  - čeprav so danes tukaj na ogled manjši.
Razstava je vsekakor vredna ogleda, zato vsem ljubiteljem umetnosti toplo priporočamo, da si vzamejo malo časa in se napotijo v Riemerjevo galerijo.

 


MZO