Princ Filip jednom je napisao: Jedan kružić koji gravitira oko dvora ne želi dobre odnose među braćom i pokušava da ih posvađa

U dvorskom kompleksu na Dedinju, osim Aleksandra i Katarine Karađorđević i njene ćerke iz prvog braka Alison Endruz, ne živi više niko, ni prestolonaslednikovi sinovi niti bilo ko drugi od kraljevske porodice.

Razlog za to, kako navodi izvor Kurira, leži navodno u tome što dvorske spletke proističu iz kuhinje princeze Katarine, koja se prema svojim pastorcima odnosi kao zla maćeha, unela je zlu krv u tu porodicu, a da je htela da posvađa prinčeve, kao i sve članove porodice, s dvora su postojala svedočenja i ranije.

Najpre, ona je ta, objašnjava naš izvor, koja praktično ima na raspolaganju novac koji dvorski kompleks dobija iz budžeta Srbije, iz kog je za pet godina izdvojeno 322.000.000 dinara, što je oko 2.728.000 evra, a samo tokom prošle godine od novca građana dato im je 62.000.000 dinara, što je 525.423 evra. Njena mantra, kako navodi izvor blizak porodici, jeste - "zavadi, pa vladaj".

Princ Vladimir

Princ Vladimir Karađorđević je, na primer, pre nekoliko godina obelodanio da mu se osporavaju zakonska prava, jer je želeo da kao unuk Aleksandra Prvog Karađorđevića živi na imanju svoga dede na Dedinju, ali da su svi Karađorđevići tamo prihvatani samo kao obični gosti, a kad bi zatražili da dobiju sobu da ostave svoje stvari i da u nju ulaze sa sopstvenim ključem, bili bi, tvrdio je tada on, otvoreno i hladno odbijeni. Princ Vladimir je ispričao da je jednom zatražio da dobije praznu kućicu u okviru kompleksa, ali je dobio odgovor da nikome nije dozvoljeno da tamo živi. Od tada princ Vladimir ne govori s porodicom, ali je pozdravio abdiciranje Petra Karađorđevića u korist mlađeg brata Filipa.

Princeza Jelisaveta

Katarina je bila u lošim odnosima i s princezom Jelisavetom, koja je bila veoma simpatična narodu, a što je Katarina, objašnjava naš izvor, teško podnosila. Jedan od većih raskola Aleksandra i Katarine s Jelisavetom desio se kad je Jelisaveti preminuo brat, knez Aleksandar, i kad ovaj par nije dopustio da se on sahrani na porodičnom imanju na Oplencu.