Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 786

Грађански Покрет уједињених фантома (ПУФ) саопштио је данас да је велики скандал када особа оптужена за тешка кривична дела, као што је Вељко Беливук, каже да је радила за државу, и да "озбиљно друштво не би преко таквог скандала прешло као да је то само још једна од многих афера".

Поводом одбране коју је пред судом изнео водја криминалног клана Вељко Беливук и његове изјаве да је сарадјивао с влашћу, ПУФ је саопштио да су чланови те организације два пута нападани, током протеста испред Скупштине Србије и испред зграде РТС-а, као и да се сумња да су нападачи били припадници Беливукове групе.

„Законски заступници ПУФ-а Милан Пернат и Миљан Чичић се искрено надају да ће добити одговор на питање ко је Перната 8. јула 2020. године током демонстрација испред Скупштине Србије напао са упаљеном бакљом уперевши је у лице и том приликом отео мобилни телефон. Након што му је отет телефон један од два нападача је викнуо ‘ово ти је поздрав од Неше слине’, а затим су побегли у гужву“, навео је ПУФ у саопштењу.

ПУФ наводи да њихови чланови нису успели да поводом тога дају изјаве у Полицијској станици Стари Град, да је случај исто вече пријављен ПУ Зрењанин, и да „до дана данашњег нема одговора на питање ко је то урадио“.