Štampa
Kategorija: Naslovna
Pogodaka: 3871

Европски лидери припремају се за масовне грађанске нереде јер вишеструки катастрофални проблеми преузимају континент, пише британски лист "Дејли стар".

Крвави сценарио распада Уније (Илустрација: Правда)

У тексту под насловом "Европа на ивици: Улице ће постати ратне зоне док континент тоне у кризу" наводи се да већ месецима експерти упозоравају, укључујући

високе војне званичнике, да ће крупни економски проблеми, масовне миграције и тероризам довести до опште безбедносне кризе.

Они предвиђају да ће то утицати на цео континент, што ће чак довести до грађанског уличног рата.

Лист подсећа на изјаву француског експерта за ислам Жила Кепела који је рекао да циљ исламског тероризма није само да једноставно убије људе у Европи. Према његовим речима, циљ крвавих и подлих напада на невине људе је да подстакне мржњу међу муслиманском популацијом генерално, што ће подстаћи младе вернике да узму оружје против западњака, што ће на крају водити грађанском уличном рату.

Кепел каже да је њихов циљ да изграде калифат на пепелу пропалих европских градова.

Надолазећа опасност од грађанских нереда појачана је и недавним политичким потресима који чине извеснијим распад ЕУ, укључујући "Брегзит", победу деснице у Француској, као и оставку премијера у Италији, што може довести до јачања екстремних странака у тој земљи.

Италијански покрет Пет звезда већ је раније најавио да се залаже за референдум о изласку Рима из еврозоне.

Раније је већ речено да, ако само једна земља напусти еврозону, то ће бити један од последњих ексера на ковчегу европског пројекта.

Ако су експерти у праву, 2017. година ће означити крај Европе какву је сада познајемо, закључује лист.

Извор: Срна