Štampa
Kategorija: Feljton
Pogodaka: 2253

ZAGREB – Ministar branitelja Mijo Crnoja, prvi „kamen spoticanja“ nove hrvatske vlade nije smenjen nakon dvanaestočasovnih razgovora premijera Tihomira Oreškovića sa saradnicima, a mediji javljaju da je zamenik premijera Tomislav Karamarko upozorio da će „branitelji pokrenuti rat“, ako Crnoja bude smenjen.

Crnoja je inače u fokus hrvatske javnosti dospeo najavom da će tražiti izradu registara „izdajnika i agresora“, a potom su o njemu u medijima isplivale afere da je

prijavio lažnu adresu nekakve straćare da bi izbegao plaćanje poreza, ali i da je boravio u Remetincu zbog fizičkog nasilja.

Opozicija je juče u Saboru dala premijeru Oreškoviću 24 sata da smeni Crnoju, a odluka o tome, kako nezvanično saznaje portal Index.hr biće doneta nakon prve sednice nove hrvatske vlade.

O sudbini Crnoje u Banskim dvorima se razgovaralo do kasno noćas, nakon čega je novinarima rečeno da odluka nije doneta, a Index. hr je objavio da će razgovori o ministrovim gresima biti nastavljeni i danas.

Navodi se i da će vlada danas nastaviti da proverava sve papire u vezi sa aferama koje se dovode u vezu sa Crnojom, a da on toj sednici neće prisustvovati.

Konsultovani su, kako se navodi, i vladini pravnici, a pozvani su u pomoć i spoljni eksperti koji će sačiniti izveštaj o celom slučaju.

Index piše i da je zamenik premijera i lider HDZ-a Tomislav Karamarko Oreškoviću i Boži Petrovu zapretio rečima: „Branitelji će pokrenuti rat ako smijenite Crnoju“.