Štampa
Kategorija: Kultura
Pogodaka: 2552

1

Grupa građana pod nazivom „Srbi u Beču za Srbiju“, okupila se u nedelju u centru Beča da, kako su objasnili okupljenima, daju podršku novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i Vladi. „Ovo je sramota! Rekli su nam da je Srpska napredna stranka podržala skup, a ko zna ko stoji iza ove organizacije! Primetio sam među okupljenima i jednog funkcionera iz Novog Sada, ali zvaničnih obeležja Srpske napredne stranke,

nigde nije bilo“,  rekao je jedan od pristnih Srba na skupu, ali je insistirao na anonimnosti.

2„Ne znam kakve su im namere bile, ali su na ovaj način samo osramotili državu iz koje potiču, i Srbe u Austriji! Još kada vidim ko je sve ovde među okupljenima, i ko podržava ovaj skup, kao pravi patriota, a to za sebe, s pravom mogu da kažem, osećam se prevareno „, dodao je naš sagovornik.

Inače, okupljeni Srbi su držali transparente “Austrija za Vučića” i “Aco Srbine”. „Tu smo da podržimo i pružimo pomoć našoj Srbiji, ujedinjeni i jači za našu Srbiju. Naravno podršku dajemo onima koji je vode, i rade na tome da naša Srbija bude priznata u svetu, što svi koji radimo i živimo ovde možemo bolje da sagledamo“, rekla je jedna od govrnika, obraćajući se skupu.

Inače, skup je ranije prijavljen, a organizatori su, putem društvene mreže Fejsbuk pozivali zainteresovane da se okupe, bez zvaničnih obeležja i bilo kakvih relevantnih i zvaničnih izvora informacija, o organizaciji i cilju ovog okupljanja. Nezvanično organizatori su pozivali Srbe u dijaspori da im se pridruže, naglašavajući da će na skupu biti više čak i hiljadu ljudi.

 

3

 

 

TPKNEWS/K.A./Foto: Facebook / WWW.TRAGOVI-SLEDI.COM