Štampa
Kategorija: Pravopis
Pogodaka: 2044

Наводна гробница Авеља, другог сина Адама и Еве, за коју се верује да је у близини Дамаска, главног града Сирије, својим димензијама неспорно потврђује легенду да су у прошлости на нашој планети живели дивови

ПОЧЕТКОМ 2005 године група руских научника организовала је научно-истраживачку експедицију у подручју Блиског и Средњег истока. Посетивши многе интересантне археолошке локалитете у Египту, Либану и Сирији, руски научници покушали су да открију неке од највећих мистерија људске цивилизације. Иако до краја нису успели да материјалним доказима потврде своје научне тезе о најстаријој прошлости људског рода, истраживања су довела до сензационалних наговештаја

Истраживачи су открили прастаре гробнице дивовских људи о којима говоре стара предања и библијске легенде. Оно што би могло да се узмекао материјална потврда је откриће гигантских отисака људских стопала које су чланови експедиције открили и снимили у Сирији. На конференцији за штампу организованој по повратак у Москву, како преноси Санџаконлајн,настао је интервју са професором Ернстом Мулдашевим.

* Многе античке легенде, митови, предања и епови приповедају о дивовима, једнооким киклопима и снажним титанима. Зашто у прошлости никада није пронађен ниједан материјални доказ, нити костур за који би се могло да се тврди да је припадао праисторијским џиновима?

- Праисторијски џинови можда нису сахрањивали своје мртве на начин на који ми то данас радимо. Различити народи и племенске заједнице на нашој планети и данас сахрањују мртве на различит начин. У Индији је обичај да се мртви запале а пепео баци у реку. Тибетанци и дан – данас практикују „небеску сахрану“, тела својих мртвих, укључујући и кости,комадају и туцају, остављају на високим стенама да би их појели лешинари. Припадници неких племена у Папуи Новој Гвинеји све до средине прошлог века јели су своје мртве. Мени се чини да су људи из прастарих времена, који су припадали племенима горостаса, мртва тела својих сународњака стављали у специјалне саркофаге у којима су тела – на неки чудан и необјашњив начин – дематеријализирана и претварана у неку врсту енергентских капи које су се користиле у различите сврхе.

* Вратимо се Вашим дугогодишњим истраживањима. Да ли сте икада пронашли иједан траг о постојању џинова на нашој планети? Можда неку џиновску кост или лобању?!

- Не, нисам. Али пронашли смо гробницу за коју би могло да се испостави да је припадала тој необичној раси људи.

* Можете ли детаљније да објасните ту тврдњу?

- Гробница Авеља, другог сина Адама и Еве, је најпознатија и најсигнификантнија гробница.Откривена је у непосредној близини Дамаска. Велики број ходочасника из целог света иде тамо како би исказала поштовање. Друзи, чланови религиозне хришћанске секте, су чували гробницупоследњих 300 година. Они говоре сиријску варијанту армејског језика, којим се говорило у прастарим временима. То је језик којим још говоре припадници „источне цркве„. Тим језиком се служио и Исус Христ. Надгробни камен на Авељовој гробници је заиста импресиван. То је гранитна структура око шест метара дуга и 1.8 метара широка. На бочним странама гробнице налазе се невелики отвори из којих, ако се приближите, можете да осетите чудан мирис.

* Да ли је у новије време ико покушао да отвори гробницу и проучи њен садржај?

- Муслимани никада неће дозволити никоме да отвори гробницу. На то би се гледало као на скрнављење гробнице.

* Споменули сте неколико гробница дивовских размера за које тврдите да је открила ваша експедиција?

- Да, јесам. Дуго истраживање се завршило откривањем неколико огромних гробница у близини старог сиријског града Алепа. Гробнице се сматрају муслиманским светим местима и хришћаниманије дозвољен приступ. Међутим, од неких становника Алепа сазнали смо да су неке гробнице оштетили припадници муслиманских радикала. Неке су, наводно, булдожерима прегазили. Ми смо од званичних сиријских инстуција тражили дозволу да бисмо почели са ископавањима, али дозволу никада нисмо добили. Али захваљујући једном професору из Алепа успели смо да лоцирамо једну од џиновских гробница. Налази се на врху брда, двадесетак километара од уништеног гробља.

Локално становништво од најстаријих времена место назива „гробницом 7.5 метара дугог мушкарца“. Див се наводно звао Мухамад Атаул, или Мухамад Велики. Најстарија предања говоре да је див потицао из Јемена и да је за живота људима помагао као исцелитељ. Био је необична особа, која је била упућена у многа тајна магијска знања и вештине, а говорио је старим арапским језиком. Његов живот се завршио трагично, убијен је и сахрањен на локацији, двадесетак километара од Алепа.

* Да ли уистину верујете да су гигантски људи били закопани у гробнице које помињете?

- На то питање данас нико не може са сигурношћу да одговори. Тако ће бити све док се гробнице не отворе и не нађу посмртни остаци. Нажалост, сиријске власти још нису спремне да удовољенаучницима и издају им неопходне дозволе за отварање гробница. Али, и без тога, постоје бројни подаци који указују да су заиста на земљи у прошлости живели дивови. И то не тако давно. На пример, у Азији, можете наћи веома детаљан опис Буде. Једна од књига носи назив ”60 појединости и 32 карактеристике Буде”. Она каже да је Буда био веома висок, да је имамо мембраозне прсте на рукама и ногама и да је имао 40 зуба.

Те карактеристике се слажу се са особинама расе људи претходних генерација, нпр. људи који су називани Арантеансима… Зашто смо ми у прошлости, по сваку цену, оповргавали легенде о постојању дивова и титана?!… Зашто џиновске отиске стопала у Еин Дару не бисмо сматрали аутентичним доказом о њиховом постојању?!… Или, зашто не бисмо гробнице у Сирији сматрали истинским доказом о постојању дивова на нашој планети? Зашто су, коначно, обични људи те гробнице обожавали још од момента када су у њих положена мртва тела посљедњих џинова на планети Земљи?!… То су питања на која ваља што пре одговорити.

Новости онлине