Štampa
Kategorija: Pravopis
Pogodaka: 2097

Proces starenja je prirodan i to nije nešto što možete da zaustavite. S godinama koža počinje da gubi vlagu i postaje osetljivija. Međutim, postoje načini pomoću kojih možete da usporite proces starenja i izgledate mlađe.

Pijte dosta tečnosti
Ljudsko telo se sastoji od 60 odsto vode, a svakodnevni zadaci i rutine troše dragocene resurse koje treba puniti. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan.

Regulišite stres
Mentalni stres ubrzava starenje. Kad ste pod stresom poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona zbog čega je otežano generisanje kalogena. Postoji puno načina da se smanji psihički stres, vežbajte jogu.

Iskoristite voće
Napravite masku za lice sa voćem po vašem izboru. Jagode iseckane na krugove su super maska, jer sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnavljanju kalogena.

Vežbajte
Vežbanje je sastavni deo režima za negu kože. Fizička aktivnost će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšaće i celokupno zdravlje, kondiciju. Vežbanje podstiče protok krvi u telu. Jedan od najboljih načina je hodanje.

Ishrana se ocrtava i na licu
Trebalo bi da se pridržavate što zdravije ishrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Izbegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi.