Štampa
Kategorija: Pravopis
Pogodaka: 3353

Autor: Jovana Nikolić
Sezona bikinija je u punom jeku, a ti ga još uvek nisi prošetala po plaži iz straha da će svi videti salce na stomaku, modrice i kapilare, dehidriranu isperutalu kožu ili, još gore, „šofersku” boju nastalu od čekanja autobusa na putu do posla.

Sezona bikinija je u punom jeku
Srećom, uz malo više truda, odabira odgovarajućeg bikinija (o čemu sam vam već pisala) i rada na samopouzdanju možeš da izgledaš savršeno u svom kupaćem, pa čak i sa kojim kilogramom viška.

Zbogom, balonu

Jedan zalogaj i naduješ se kao da si u petom mesecu trudnoće, a probudiš se ravnog stomaka? Ako ti se više smučilo da i na plaži nosiš široku majicu, onda konzumiraj samo onu hranu pomoću koje ćeš reći zbogom balonu na svom telu. Nekoliko dana pre nego što obučeš bikini smanji unos ugljenih hidrata, slane hrane, zamrznutih obroka i prerađevina. Takođe, pokušaj da ne jedeš i povrće koje proizvodi gasove kao što je crni luk, pasulj i brokoli.

Batali sokove

Voda može da stimuliše tvoje telo da oslobađa tečnosti i time kreira tanan izgled tvoje figure. Treba da piješ najmanje osam čaša vode dnevno za hidrataciju i još više ako si sklona znojenju ili se baviš fizičkim aktivnostima.

Bric, bric

Obrij najvažnije tačke dan pre nego što ideš na plivanje, a to su noge, pazuh i naravno bikini zona. Brijanje dan ranije ti može pomoći da sprečiš crvenilo koje se može javiti ukoliko odmah nakon podvrgavanja brijaču odeš na bazen ili na plažu. Uvek koristi penu za uklanjanje dlačica i oštar brijač koji ima hranljivu trakicu, koja sprečava krvave tačkice od žileta. Najbolje je ipak otići na depilaciju.

Pokreni se i vežbaj

Nije važno da li ideš na jogu, džogiranje ili u teretanu, važno je da srce pumpa. Kardio-vežbe su najbolji put za brzo skidanje kilograma. Pritom, vežbanje nije samo dobro za spoljni izgled tvog tela već je veoma značajno i za zdravlje srca. Zato pronađi aktivnosti koje voliš i pokreni svoje telo i za kratko vreme ga dovedi do savršenstva.

Uži struk za dobar „look“

Kreiraj iluziju uskog struka. Neki od načina nisu vežbanje, već nošenje kupaćeg sa žicom u gornjem delu, koji će podići tvoje grudi, ili korišćenje vodootpone medicinske trake. Prvo zalepi jednu ispod ruke, ali u zoni korpe, da se ne bi videle, i kreni ka unutra povlačeći traku tako da podiže grudi i zbija dekolte. Biće ti potrebno oko tri parčeta trake sa obe strane za bolje držanje. Tako kreiran izgled doprineće da struk izgleda uže, jer će akcenat biti na grudima.