Štampa
Kategorija: Zabava
Pogodaka: 2203

Snežana Marko-Musinov, rođ. decembra meseca 1958.god. u Padini, opština Kovačica, kraj Pančeva, kao drugo dete majke Emilije, rođ. Lalić nastavnice i oca Adama, magistra agronomije.

U Zemunu, Novi Grad, živi, a radi dugi niz godina u Laboratoriji za ispitivanje semena u Zemun Polju. Zastupljena je u brojnim časopisima štampanim/elektronskim i zbornicima: kratkim pričama, pesmama za decu i odrasle, haikuom, aforizmima, esejima i kritičkim osvrtima. Poeziju povremeno piše i na engleskom jeziku. U više navrata je pohvaljivana/nagrađivana (diplome, povelje, plakete, specijalne nagrade, priznanja za lepotu poezije i najlepši stih, pesmu konkursa za decu, za promociju i razvoj kulturno umetničkih vrednosti, knjige, statueta carica Teodora...) u Beogradu, Rožajama, Mrkonjić gradu, Titelu, Sokobanji, Knjaževcu, Kruševcu, Leću-Italija (za foto poeziju), Gornjem Milanovcu, Mladenovcu, Subotici, Nišu, Velikoj Ivanči i Podgorici.
Član je beogradskih književnih klubova i stalna saradnica časopisa Zvezdani kolodvor.
Jedina stihovna zbirka Zaustavljen tok joj je objavljena u ediciji Pegaz kod Književne omladine Srbije, u Beogradu, 2018. godine.

UZ SANJE, REDOVNO STANJE.

Iz neobjavljenih rukopisa
oči radoznalca vire,
ako svetlost objave ne ugledaju
nećemo saznati za nemire,
sanjanja i odabire.

 

(Sadržaj dobijen e-poštom 20. 01. 2020., i objavljen u integralnom obliku)