Štampa
Kategorija: Zanimljivosti
Pogodaka: 2753

Vaterpolisti Srbije pobedili su Crnu Goru u finalu Evropskog prvenstva u beogradskoj "Areni" 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).
"Delfini" su treći put uzastopno postali šampioni Evrope. Ovaj put, kod kuće, pred rekordnih 16.000 gledalaca!

Ovo je četvrta titula prvaka Evropa naše reprezentacije od osamostaljivanja Srbije, a sedma počev od 1991, kada je Jugoslavija prvi put osvojila zlato.

Današnje finale bolje su počeli Crnogorci i prvu četvrtinu dobili rezultatom 3:1. "Delfini" su u drugoj uspeli da izjednače na 3:3, ali na prvo vođstvo čekali su sve do početka poslednje deonice kada je Ćuk pogodio za 7:6. Seriju su nastavili Pijetlović i Jakšić za ubedljivu prednost 9:6. Međutim, gosti se nisu predavali, preko Radovića i Janovića prišli su na 8:9, ali nisu imali snage za više. Tačku na finale stavio je Aleksić za konačnih 10:8.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović.

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Šćepanović.

"Srušili smo sve rekorde. Večeras su pobedili srce i duša Srbije. Ovo nije bila naša najbolja partija, ali sa ovim navijačima nismo mogli da izgubimo", rekao je Filip Filipović iz bazena.

"Mnogo teška utakmica, i fizički i mentalno. Uz podršku navijača i našu veliku borbu došli smo do zlata", dodao je kapiten Živko Gocić.