Štampa
Kategorija: Slovenija
Pogodaka: 1247

Словенка се нашла пред судом у Љубљани под оптужбом да је себи одсекла руку, како би узела новац од осигурања.

Она, међутим, негира да је постојала нам преваром дође до новца, тачније 1,1 милиона евра.

“Нико никада себи не би пожелео да постане инвалид. Да могу, вратила бих време и не бих се ни приближила тестери. Неко мисли да сам осигурана на велик износ, али у иностранству су тако висока осигурања најнормалнија”, поручила је прошле недеље Словенка Јулија Адлешич на рочишту у Окружном суду.

Од почетка прошле године словенска јавност, али и регион, прате овај случај у којем су тужилаштво и одбрана дали завршне речи. Наиме, Јулија се нашла у притвору због одрезане шаке. Без ње је остала 4. јануара 2019, а тврди да се ради о несрећи која се догодила док је резала гране за огрев циркуларном тестером за дрва.

После неколико дана затражила је исплату одштете од осигурања с којима је претходно склопила уговор, али љубљанска полиција је врло брзо открила да се ради о чистој превари. Односно, они сумњају да је Јулија сама себи намерно одсекла руку како би дошла до новца.

У овој превари наводно су јој помогли дечко Себастијен Абрамов (30) и његови родитељи, а против њих четворо поднете су пријаве. Тужилаштво тврди да су они крајем 2018. детаљно планирали превару и међусобно поделили улоге како да је изведу. Већ су тада склопили полисе осигурања са пет осигуравајућих компанија у случају несреће са високим предвиђеним одштетама и ратом. Убрзо су уплатили и прве рате полиса, а Јулији би требало да буде исплаћено 1,1 милион евра одштете у случају инвалидности, а већ почетком прошле године остала је без шаке.

Према извештају полиције, све се догодило у дворишту родитеља њеног дечка, када је Јулија остала без руке. Себастијенов отац (64) пружио јој је прву помоћ а затим позвао хитну, али одсечени део руке им није дао, већ га је оставио на месту несреће.