Darko Jurišić na jednom od ranijih skupova

Gotovo da više niko i ne spominje Savez Srba u Austriji, koji je koliko “do juče” važio za jedan od najorganizovanijih saveza naših ljudi u dijaspori.

Write comment (0 Comments)

Optužen da krši statut i zakone: Luka Marković (stoji) na skupštini za koju se tvrdi da je bila nelegalna

Prema tvrdnjama najstarijih i najaktivnijih klubova u Zajednici srpskih klubova u Beču i većinskog dela Predsedništva, Upravnog i Nadzornog odbora vanredna izborna skupština održana je uz mnoge nepravilnosti i grubo kršenje Statuta te organizacije.

Write comment (0 Comments)

Posle neobjavljivanja konkursa za sufinansiranje projekata i dela iz dijaspore i regiona zbog pandemije korona virusa, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije oglasila se posebnim saopštenjem. Na svom sajtu Uprava je zakazala i poziva predstavnike i članove udruženja iz regiona i dijaspore na onlajn konferenciju, na kojoj će predstaviti novi, digitalizovani način konkurisanja za sufinansiranje projekata.

Write comment (0 Comments)

Министар спољних послова Никола Селаковић посету Словенији започео је сусретима у Белој Крајини, посетивши села Милићи и Бојанци која насељавају потомци Срба ускока још од 16. века.

Write comment (0 Comments)

Piše: Prof. Dr Kaplan BUROVIĆ, akademik

Naučnu istinu o poreklu Albanaca, kojoj sam posvetio sav moj život i tretirao je od pre 55 godina u mojim mnogo-brojnim studijama, izneo sam detaljno u mom delu KO SU ALBANCI?, koje je objavljeno u Ženevi 2007. godine.

Write comment (0 Comments)