Redakcija Nezavisnog dnevnog lista “Vesti” upozorava da su jedine dnevne novine srpske dijaspore prethodnih meseci meta sve žešćih, orkestriranih napada u zemljama širom sveta, gde smo prisutni već tri decenije.

Write comment (0 Comments)

Tradicionalni Vidovdanski sabor dijaspore održaće se 1. i 2. jula 2023. godine u zdanju Doma Narodne skupštine u Beogradu. Tako će se posle 13 godina srpska dijaspora naći u srpskom parlamentu, što je i cilj naših političkih stremljenja u demokratiju.

Write comment (0 Comments)

Sada, kada se ne govori o inače imaginarnom broju od sto hiljada Srba u Sloveniji, od kojih, recimo devedeset osam hiljada nikada nije čulo za srpska udruženja, a još manje za »vođe« tih organizacija, ostalo je da se zapitamo: kako se za proteklih tridesetak godina od kako se Slovenija izdvojila iz Jugoslavije, niko od tih nazovi vođa, a bilo ih je, nije osmelio, niti pronašao sistem da prebroji i evidentira sve te Srbe, pa i da povede brigu o njima, a ne samo o svojim pozicijama i džepovima.

Write comment (0 Comments)

Pripadnici nemačke Carine sproveli su u utorak nekoliko racija na gradilištima širom Nemačke kako bi proverili status radnika i tom prilikom otkrili na desetine slučajeva rada na crno, uglavnom radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Gruzije.

Write comment (0 Comments)

U svečanoj sali budimpeštanskog Tekelijanuma, održana je svečanost "Srpskih nedeljnih novina" (SNN) na kojoj su, pored ostalog, uručena dva godišnja priznanja koja tradicionalno dodeljuje srpski nedeljnik u Mađarskoj.

Write comment (0 Comments)