Štampa
Kategorija: Rasejanje
Pogodaka: 4092

Milisav Đurić i Marko Ružičić

Već nekoliko dana kompanija zla širi neistine, mržnju i trudi se da uništi dušu dvojici čestitih ljudi, a ko zna koji im je viši cilj?
      Petar Milatović, koji sebe još naziva i Ostroški, nedavno je optužio predsednika “Udruženja švajcarskih pisaca” Milisava Đurića i člana uprave udruženja Marka Ružičića, za teško krivično delo, zbog kojeg bi ih Milatovic verovatno, da se on pita, odveo pravo na giljotinu.     

Plagijatori, okati i glavati, lopovi i još mnoge druge teške i krajnje bezobrazne reči pale su na račun ove dvojice uglednih pesnika. Verovatno uglednijih nego što će sam Milatović ikada biti. No, hajde natenane da pogledamo sve ispočetka.


      Pre deset godina za zbornik “Noć boema ”, čiji je urednik  Zlatomir Borovnica, Marko Ružičić je greškom poslao tuđu pesmu sa svojim potpisom. Urednik je morao to da primeti, ali je verovatno i tada kovao neke planove protiv Marka Ružičića. Elem, Zlatomir Borovnica je predložio kao rešenje da Marko plati tu pesmu oštećenome, što je ovaj i uradio, a Borovnica je svemu bio svedok. Ove godine zbog neslaganja i grešaka koje je Borovnica napravio u zborniku »ZAVEŠTANJA 2018«, došlo je do nesporazuma, te je Zlatomir odlučio da izvadi »svog keca iz rukava«, i zajedno sa najvećom srpskom alom, Milatovićem, baci ljagu na celo udruženje. Naravno sve to kako bi se prikrili njegovi propusti i stvari koje on, kao urednik,  nije odradio kako treba.

Petar Milatović


      Petar Milatović, bolje reći predstavnik Sodome (simbol poroka, bluda i razvrata) i Gomore,  a ne Ostroga, u tome je prepoznao dobru priliku za sebe i dobru priču za ono što on najbolje zna raditi. Pisati besmislice i blatiti druge ljude, te na tome graditi sopstveni ugled.      
      Optužbe su padale, a neupućeni u istinu, zaslepljeni konstruktima Milatovića i Borovnice, odmah  su se priključili komentarišući Milatovićeve tvrdnje, koje su za normalnog čoveka, van svake pameti: - Milisav Djurić je plagirao Jesenjinovu "Kerušu”.
      Da li Vi gospodine Milatoviću uopšte znate šta znači reč PLAGIJAT ?  Da, objasnili ste to na početku svog sramotnog članka, ali da li ste shvatili suštinu? Dakle “ugledni” Milatović se okomio na časne ljude, Srbe i na celo, kako on naziva, gastarbajtersko, udruženje sa više nego očiglednim ciljem: Da uništi ono što je zaista vredno, kako bi njegovi pijuni i on mogli da puste svoje otrovne pipke na viđenije Srbe kao i na svaki centimetar Evrope.
      Gospodine, tu ste se malo prešli. Verovatno niste ni slutili koliko znamo o Vama, i koliko će tek sada Vašeg prljavog veša da izađe na videlo.
      Milatović je prvi, najveći plagijator, imajući toliko hrabrosti da sebe naziva svetim Petrom, Ostroškim itd. Kakav je to čovek uopšte?
      Da napomenemo, da je Milatović (nema potrebe da ovakvo zlo nazivamo gospodinom), u svom članku spomenuo kako se svako danas naziva piscem. Da, Petre, to vidimo po tebi. Drugo, spomenuo je koliko kriminalaca piše, i smatraju se piscima. Da, Petre, to opet vidimo po tebi, jer ti si po našem saznanju iz oličenje kriminala i osobe od koje bi svaki normalan čovek poželeo da je što dalje. Treba li da napominjemo pretnje koje šalješ, lažirane pljačke, a tek onu poternicu koja se vrti gde god se upiše tvoje ime?


Šta je ovaj put bio cilj Zlatomira i Milatovića?

      Verovatno su mislili da će se Đurić i Ružičić prestrašiti jadnih i ofucanih pretnji, pa da im na taj način izvuku novac. E, pa nije vam uspelo i neće! Još uvek ima nas koji se ne bojimo ljudi sa propalim životima, koji se hrane tuđom nesrećom. Ima nas koji ćemo stati na stranu pravde, ma koliko teško bilo, ako uopšte i bude!
      Gospodi Đuriću i Ružičiću želimo puno uspeha i još bezbroj objavljenih knjiga. Milatoviću i Borovnici poručujemo da dobro razmisle kome će poslati sledeći preteći mejl, jer ničija ne sija do zore.


Autor:
1.    Grupa članova Srpske književne države Aleja breza.
2.    Članovi Udruženja srpskih pisaca Švajcarske (gastarbajteri, sobarice, konobari, domaćice, pošteni radnici...)