Споменик у корову

Србима и србским организацијама из Беча – србским друштвима у Бечу, за уређење споменичког места реформатору српског писма Вуку Стефановићу Караџићу.

Место је потпуно запуштено, обрасло зеленилом живица формираних од жбунастих биљака које делују врло неуредно и у стању у којем је, служи на срамоту србске заједнице у Бечу, а и шире. Да би се „плац“ колико толико уредио, поред добре воље и издвојеног максималног двочасовног рада, потребно је са собом понети, не сви, по договору: Маказе за орезивање младих зељастих биљака. Оне најобичније маказе на свакој бечкој „бувљој“ пијаци коштају 2. евра, у продавници 3-5 евра, не више. Поред тога је потребно са собом понети 3-5 пластичних кеса за произведени, али и прикупљени већ постојећи отпад и ђубре. Због личне заштите, а у зависности од броја „добровољаца“ не би било одвише имати, макар пар гумених рукавица, па евентуално и заштитне наочаре. За сваки случај. Контејнери за биолошки и остали отпад су у непосредној близини.  За оне који не знају где се налази споменик Вуку Стефановићу Караџићу, адреса је: RASUMOFSKY GASSE 22.


Чувајући Вука, чувамо свој образ!

Остаје само да се договоримо када и у које време организовати акцију. Било како било, Вук је наш и ми смо његови. Ако акција не успе, а ако се икаде нађете пред спомеником, очи у очи са њим, прочитајте шта у његовим очима пише.  То се исто односи и на атешеа за културу из Србске амбасаде у Бечу, који је поодавно, још на почетку пролећа морао упозорити на потребу.
Срдачно ваш
Радован Б. Милић