Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 3428

  

(ОТВОРЕНО ПИСМО ВОЈИСЛАВУ ШЕШЕЉУ)

Беч, 17. децембар 2014.

Прво да ти пожелим да се излечиш од канцера колико је то могуће.

Престани да глумиш патриоту јер то ниси. Престани да глумиш визионара који папагајски сада понавља оно што су други говорили док си ти био заклети комуниста и задрти титоиста који је најобичнији плагијатор. Да си плагијатор потврђује слоган који користиш као свој „Србија је вечна док су јој деца верна“!

Како те није срамота да плагираш и не означиш да је то слоган др Слободана М. Драшковића (1910. – 1982.)?

Тај слоган је изрекао др Слободан М. Драшковић 1963. године приликом већања српске политичке емиграције у Чикагу да емиграција одбије ултиматум Брозове верске комисије о црквеном устројству у емиграцији. Касније је та реченица Слободана М. Драшковића, објављена на сијасет места у српској емиграцији, постала крилатица патриотске емиграције. Војиславе, кад користиш туђе речи основно домаће васпитање и минимална интелектуална савест налаже да се назначи аутор, а у противном то се зове крађа, или плагијат.

Да те даље подсетим, први шешељевци су чули да уопште постоји тамо неки Војислав Шешељ из мојих текстова у емигрантској штампи док си чамио у зеничком затвору, а писао сам о теби афирмативно из чисто прагматичних разлога, јер је тада требало стварати кадар који ће комунизам рушити изнутра.

Ти се добро сећаш да сам ја тај који је у емигрантској штампи објавио коментар под насловом „Срећно ти војводство војводо српски“ тачно три месеца пре него ти је Војвода Момчило Ђујић доделио војводску титулу на Видовдан 1989. године.

Разлог мог обраћања теби је систематско сејање лажи, обмана и опасно угрожавање менталне хигијене. Наиме, одмах после изласка из хашког затвора сервирао си ноторну лаж како си тек у хашком затвору постао велики пријатељ са Слободаном Милошевићем. Како те није срамота Војиславе да тако масно лажеш? Где ти је образ и част на које се вербално позиваш?

Ову твоју безочну и масну лаж не могу да отрпим, јер смо се управо нас двојица разишли поводом Милошевића у августу 1989. године у стану капетана Чудића у Минхену када си од мене захтевао да престанем са критикама Слободанан Милошевића у емигрантској „Српској борби“, што сам ја, разуме се, децидарно одбио и наставио да критикујем Милошевића као највећу српску заблуду после Јосипа Броза и агента америчке шпијунске организација ЦИА који је од ње добио домаћи задатак да би касније, као и све слуге,,завршио онако како је завршио.

Ти се добро сећаш да сам те питао ко ми то наређује да престанем са критикама Милошевића и да си ми ауторитативно рекао да ти наређујеш и мораш да се сећаш да се сам ти дословно одговорио: – Куме, тако нешто ћеш моћи да наредиш некој студенткињи ако икад више будеш професор, а твоме куму, Петру Милатовићу, који је од тебе направио мит у штампи српске политичке емиграције, нећеш моћи никада, па ни после тога!

Ти се добро сећаш да си, да би избегао незгодну ситуацију у дијалогу са мном пред старим капетаном Чудићем, који је у Минхену превентивно хапшен кад год је Броз посећивао Немачку, да прошетамо, што смо и урадили, наставивши разговор насамо и насамо смо водили дијалог, а део преносим дословно.

– Куме, хвала ти што си ми помагао породицу док сам био угрожен. Сад сам се вратио са политичке турнеје из Америке, Канаде и Аустралије и више немаш потребе да помажеш, јер сада имам довољно.

– Куме Војо, нема захвалности због осећања моралне дужности.

– Добро Петре, шта ти хоћеш од мене поводом Милошевића?

– Хоћу да му се супротставиш и да иза тебе стане цела емиграција, да се формира национални, антикомунистички блок на челу с тобом и да на првим изборима катастрофално поразиш комунисте и све неокомунистичке партије које намерава Милошевић да направи преко свог пиона Јовице Станишића који је на челу Службе државне безбедности!

– Нећу да сметам Милошевићу!

– Мислио сам да сам дошао на разговор са кумом, али видим да сам дошао на разговор са Милошевићевим шофером, међутим не можеш чак ни шофер да му будеш јер си пре пар месеци после 30 и кусур година положио возачки испит у Аустралији.

То је био крај нашег разговора кад смо се први пут видели у животу, иако си пре тога ти крстио двоје деце у Београду, мада ја и ти добро знамо да је то било само политичко кумство како бисмо обојица изазвали ондашњи комунистички режим…

Поводом Милошевића разишли смо се знатно раније, још 1988. године када сте ви мени у телефонском разговору рекли: – Ако Милошевић нареди да висим на Булеврау револуције, ја, Војислав Шешељ, висићу!, а ја сам ти тада, сећаш се добро, дословно одговорио: – Ти куме, виси на твом Булевару револуције, а ја ћу усправно да ходам булеваром Еволуција! Разлика није само у једном слову него суштинска.

Према томе, твоја шупља прича о почетку твог пријатељства са Милошевићем пада у воду, нарочито ако се има у виду да сам у каснијим интервјуима увек прецизно означавао све Милошевићеве слуге на аполитичкој сцени, почев од тебе и Вука Драшковића до осталих националних штеточина и политичких дилетаната.

Да си баш ти национална штеточина и политички дилетант потврдио је наш телефонски разговор кад си се први пут кандидовао за председника Србије. Наиме, тада си ме позвао и у току разговора поменуо си у Бечу опскурног Миливоја Чанића, бившег полицајца, неписменог гастарабајтерског шпијуна. На моје питање: Шта ће ти таква будала и такав олош комунистички, покушао си да ублажиш, и, како је касније сведочио извесни удбаш Жељко Марковић, из чијег стана си мени телефонираао, црвенео си као рак у току разговора са мном. Тај Жељко Марковић, лажни доктор који је фалсификовао диплому своје жене запослене у осигуравајућем друштву „Дунав“, био је твој политички партнер са неокомунистичким СКК и он је ликвидирао др Рајка Томовића у Чикагу, лидера СНО у Америци, оног човека који је одбио теби да организује предавање у Дому СНО, рекавши да бивши комунисти немају шта да кажу ново српској емиграцији, али и поред одбијања да ти организује предавање поклонио ти је 500 америчких долара, а све си ми то ти лично испричао у Минхену. Је ли тако, или није? Дакле, после нашег телефонског разговора послао сам ти телеграм (прилажем факсимил) следеће садржине:

„Обавештавам вас да ја, Петар Милатовић, четнички син који никада није био комуниста ни по убеђењу ни после убеђивања, себе више не сматрам вашим чланом после бољшевичке инфилтрације бивших и садашњих комуниста у Српски четнички покрет, што је увертира у предстојећу превару српског народа. Српству и истини одани, Петар Милатовић Острошки, Grosse Sperlgasse 21-23/7, 1020 Wien, Austria“.

     Да си национална штеточина и политички дилетант, или да си Тројански коњ који оставља магараће отиске по образу народа, потврдио си својом кадровском селекцијом у странци. Наиме, по налогу СДБ разбио си Народну радикалну странку, Вељка Губерину сте сви заједно прогласили хомосексуалцем и довео си полуписменог Томислава Николића, а као трећу виолину у странци поставио си Александра Вучића који је претходно завршио шпијунски курс у Брајтону, где је и заврбован да ради за енглеску обавештајну службу која тесно сарађује са ЦИА. У међувремену, од себе си одбијао све паметне, способне и образоване, окупљајући послушне медиокритете, најчешће из комунистичко-полицијског миљеа.

Сада си дошао из Хага и није ни требало да идеш тамо, а ми, мало боље обавештени, добро знамо да си отишао у Хаг како би спасио кожу, јер је био на видику обрачун између тебе и Ђинђића.

Нећу да коментаришем твој долазак из Хага баш сада, јер ћеш ти то сам својим радом у корист српске штете објаснити целом српском народу касније.

Ја сам рекао шта сам имао да ти кажем, мада бих био најсрећнији да сам то могао да ти кажем очи у очи и брк у брк, као у Минхену 1989. године.

Богу, Српству и истини одани,

 

КОМЕНТАРИ:

 

Goran Savic ·

Works at MATORI PENZOS
Човек се избљува у пропагадистичку канту за ђубре и остаде жив !!!
Ljeposava Lepa ·
Citajuci ove gadosti koje pisete,ostadoh u soku.Pa Vi ste se hvalisali kumstvom sa Vojom, a to nije bilo tako davno.Svoj patriotizam, Voja je dokazao i dokazuje svojim djelima, a vi dokazaste koliko ste dvolicni.
Gojko Bura ·
Koliko čitam ovaj tekst , toliko i nemogu da ga čitam . Večiti problem među nama je lična zavist prema nekom , u ovom slučaju prema Voji . Zar bilo koji političar ili čovek van politike nesme da citira ili izgovara što je već neko reko neku parolu . Pa zar se iznošenjem nečije parole ne ističe onaj koji ju je prvi izrekao . Šta tu ima loše , sem što se njegovom izrekom vraća sečanje na njenog tvorca . Zar mnogi zapravo ne produžuju vek tvorca ili bilo čega što je vredno za širi krug ljudi ili naroda . . . Kad ćemo već jednom prestati da pljujemo jedne druge , ako tome nema potrebe , zar netreba jedne druge da podržavamo savetujemo i pomažemo . Kako bismo bili složni u našoj borbi za opstanak . . . . . .
Иван Марић ·
Класичан тројанац међи Србима увек био. Жао ми ових несрећника који и дан данас о Шешељу говоре као о неком Србину родољубу, људска глупост не познаје границе.
Милан Янус ·
Papak ostroski se prodaje kao patriota A OBICAN PETOKOLONAS AMERICKA PODGUZNA MUVA KO NJEGOV UZOR MANITI VUK
Svi koji ga podrzavaju su stoka IZDAJNICKA!!!!!
Like · Reply · 5 · Mar 22, 2015 5:52pm
Слађан Мастиловић
Милан Ковачић Јанус Ti si sine odlik radikala. Kocijaski rijecnik, politicka nepismenost, idolopoklonstvo kao politicki manifest. Od zla oca, od gore matere.
Like · Reply · Aug 31, 2015 12:22am
Предраг Обрадовић ·
Србин који пише латиницом прича о великом српству ......
Duško Mijatović ·
Izvini Petre, a ko si uopšte ti???Nije dovoljno da si četnički in.Mnogi četnički sinovi su postali izdajnici.Nikada čuo za tebe nisam , a jako sam načitan i obavešten čovek.Dakle, ko si ti, šta si u svom životu uradio za srpstvo??Da li si došao da se boriš kada je spski narod bio ugrožen?
Duško Mijatović ·
Смиља Павићевић Његов коњушарски речник говори о његовој библиографији,а такође и тиражи од 2 - 3 хиљаде примерака.Немојте Ви мени госпођо Павићевић да продајете те приче,Знам ја ко је он, знам јако добро, али сам га питао ГДЕ ЈЕ БИО КАДА ЈЕ СРПСКИ НАРОД КРВАРИО?! То је мена занимало, а не приче о Титу и комунистима.То време је прошло.
Like · Reply · 2 · Aug 10, 2015 9:12pm
Duško Mijatović ·
Богу хвала да ме овде Пера не може блокирати као на фб. smile emoticon Управо ми се обратио наш чувени "књижевник" са питањем зашто ја питам ко је он?Наравно да питам, занима ме ко је човек који је док је српски народ крварио вероватно чачкао нос или пљувао у даљ,а сада каже да ми који смо бранили српски народ..сад ћу да га цитирам:

"Бранили сте народ тако да смо доживели највећи мофрални и национални пораз у историји.
Покријте се сви ушима и стидите се пред српским потомством. Преписку завршавам са интелектуалним пигмејцем и моралним лилипутанцем."

Човек ме извређа smile emoticon , зато што сам му поставио питања нека и рекао му да ми персира, из разлога што сам много школованији, а самим тим и писменији од њега. што се у приложеном да видети.Питао сам га зашто није узео пушку и дошао да брани Србе, као што су многи од нас урадили.Онда сам видео да га за Србе заболе као за лањски снег smile emoticon
Додуше, мало и ја терам спрдњу са њим, али је заиста безвезе да свака шуша напада војводу Шешеља.Перо, слушај ме сада добро.Сујета је јако лоша особина човека.Људи као што је војвода Шешељ се роде или не роде једном у сто година.Људи попут тебе се рађају сваки дан.Написа ми Пера и ово, али морам да нађем некога ко ће умети да преведе на српски:

"Немам шта да разговарам више са комунмиостичким "националистима" и марксистичким "четницима".

Сумњиво ми је ово "комунмиостичким", што је доказ да се изнервирао,а што ме опет чини срећним. :)))

У здравље браћо и сестре, живео војвода Шешељ, живела Српска радикална странка!

Duško Mijatović ·
Смиља Павићевић Његов коњушарски речник говори о његовој библиографији,а такође и тиражи од 2 - 3 хиљаде примерака.Немојте Ви мени госпођо Павићевић да продајете те приче,Знам ја ко је он, знам јако добро, али сам га питао ГДЕ ЈЕ БИО КАДА ЈЕ СРПСКИ НАРОД КРВАРИО?! То је мена занимало, а не приче о Титу и комунистима.То време је прошло.
Like · Reply · 1 · Aug 10, 2015 8:28pm
Duško Mijatović ·
И да на крају завршим са Петром, надам се да се након овога неће више јављати,а можда и хоће, то само Бог зна.

Поштовани господине Острошки, српски командос покојни Никола Каваја је причао да сте му остали дужни одређену суму новца.Када напишете књигу о животу Николе Каваје, то подразумева да добар део зараде иде њему,а не све Вама.Срби знају ко је био Никола Каваја и нема смисла зарађивати на његовој жртви за српство.Не желим ни да поменем овде оно што је о Вама писао господин Никола Јанић.Срамота ме је било и да читам, мада сам претпостављао да је тако.Нека то остане наша тајна, не морају сви да знају. Поздрав и свако добро! smile emoticon

П.С. Рекао сам Вам у нашој преписци на ФБ да нешто кријете и да ми ваша писанија нису ни налик истини.Није ми дуго требало да откријем шта кријете.

Like · Reply · Aug 10, 2015 8:53pm
Раде Облачић ·
Поштовани Петре,

Драго ми је да сам наишао на ваш текст о Шешељу. То јесте највећа српска штеточина и срамота заједно са Вуком Драшковићем.

Међутим имам и примедбе вама преко гране, ви сте морали да будете организованији, практичнији и од акције. Србија после хладног рата једноставно није смела бити препуштена камуфлираним комуњарама да је комадају и понижавају у годинама које следе. Превисоку цену је платила Србија да би поново трпела комуњаре: 45 година егзекуција, расрбљивања, обезбожавања итд. Већина вас јесте чиста пред српством, историјом и собом али је фалило преузимања одговорности за мајку Србију. Војводи Ђујићу и вама је очигледно био Шешељ карта на коју се играло, што само значи да су и ваши редови били инфицирани радницима дб-а и комуњарама у противном таква кардинална грешка никад не би била направљена. Српска дијаспора је морала да има револуционарније методе. Дај објасните ми како је могуће да престолонаследник Александар Карађорђевић онако слабо познаје језик и има мало интересовања за српску историју и менталитет. Какво је то васпитање?! Ако је краљ тако одгајан где су остали синови отаџбине да дођу и разбуцају комунистичку багру па по цену живота?! Дијаспора она патриотска је морала да се умеша радикалније у дешавања у Србији с краја осамдесетих да предупреди појаву Милошевића и лажне опозиције. Реците ми бар, да ли има неке снаге у дијаспори, да ли има још увек српског пламена међу соколовима преко гране? Или је све то замрло и обамрло у конформизму западног стила живота?

Duško Mijatović ·
Управо сте г. Облачићу Ви дошли као поручени.Има нешто што сам сакривао, има доста тога, али чекам писца овог ђубрета од текста да ми нешто одговори, па да му саспем у лице све што имам о њему,а не да ми пише приватне поруке на ФБ профилу, па да ме онда блокира и побегне ми.Но, идемо редом.Кажете да бисте Ви дизали револуцију по Србији, повели би грађански рат против комуниста, па шта кошта нека кошта.Нормално, то је Ваше размишљање и ја га поштујем.Међутим, требали бисте знати да би у тој револуцији Ви или неко од чланова Ваше породице могао и да погине.То Вам вероватно не би одговарало.Као што мудри Хесиод рече: "Оговараш ли неког, очекуј да ћеш ускоро ћути још горе ствари о себи самом", тако је и овај Острошки овим текстом заборавио на себе, заборавио да се његови репови вуку за њим.
Кад смо већ код подизања устанка који тако здушно заговарате, нема потребе да нико из дијаспоре долази да подиже овде устанак.Зашто то Ви и Ваши истомишљеници не урадите?Пушке у руке, па у шуму.Ништа лакше од тога нема, верујте ми на реч.Узео сам и ја пушку када је српски народ био угрожен, оставио све и кренуо.Сами са собом морате да преломите и нема ту много шта да се размишља, зашто да чекате да неко други то уради уместо Вас?Изволите, само храбро и подигните устанак против комуниста.Ако чекате да то уради Острошки, верујте ми да ћете да се начекате. grin emoticon
Like · Reply · 1 · Aug 11, 2015 11:49am
Раде Облачић ·
Duško Mijatović Душко, ја говорим о периоду пре ратова деведесетих, пре него што је Србија поражена. Нису смели комунисти да воде отаџбинске ратове. Нисам био за некакве народне револуције већ за војни пуч, брз ефикасан и без жртава. А да вас питам колико је људи Душко побијено доласком комуниста на власт, колико очева, синова, браће? Да ли је неко поставио на тас цену њиховог доласка. Да ли је неко питао да ли је комунизам био вредан толиких жртава, губитка Косова, стварања нових нација, распарчавања СПЦ, уништавања села и српског домаћина, покопавања монахризма и да не набрајам?!
Like · Reply · 1 · Aug 11, 2015 12:02pm · Edited
Duško Mijatović ·
Раде Облачић Да, међутим то је давно прошло време.Управо је почетком деведесетих, ево кад већ причамо о томе, изасланик војводе Ђујића стигао у Београд да пренесе војводи Шешељу да се започне рат против комуниста у Србији.Морамо ствари гледати реално.Наравно, тај изасланик је првим авионом враћен за Америку, зато што је силаском у БГ стигло и сазнање да се ради о човеку који шурује са америчком ЦИА-е.
Дакле, постојала је већ та идеја у неким главама, али главама које су далеко од Србије.Слажем се ја са Вама у много чему, али мислим да сте се обратили на погрешну адресу.Ево шта аутор текста коме се обраћате говори о људима који су гинули за Крст и српство:

"Бранили сте народ тако да смо доживели највећи мофрални и национални пораз у историји.
Покријте се сви ушима и стидите се пред српским потомством."

Дакле, заболе њега много, он је на сигурном, никада рат видео није, а пискара против комуниста и слично.Чак је и једног српског мученика, Николу Кавају, преварио око новца.

Повратак Монархије је у овом моменту немогућ, једноставно, сами сте и навели какав је наш Краљ, тј. продужена рука западних режима и НАТО пакта.Заиста немам ништа против Парламентарне Монархије, да ме погрешно не би разумели, али са овакбим некаквим престолонаследником, то нам заиста није потребно.Мало нам је ових на власти, још нам треба неко ко ће да их гура са престола.Што се комуниста тиче, мој деда је умро у Америци као "непријатељ државе" и моја породица је патила под њима.Ја сам морао ићи за Италију да бих се видео са њим, потичем из породице официра ЈВУО-а, ( не говорим четничке, зато што они нису били четници, четници су војници војводе Косте Пећанца) и имали смо великих проблема.Међутим ,то време је прошло, само памећу и гласом на изборима их можемо добити.Други пут не постоји.

Like · Reply · 3 · Aug 11, 2015 12:16pm
Duško Mijatović ·
Жао ми је што је г. Петар обрисао два коментара која је овде написао, а где се у једном обраћа мени,а у другом г.Облачићу.Вероватно је прочитао накнадно моје коментаре и брже боље побјегао са бојног поља. smile emoticon но, то сам и очекивао од њега, па ми је све ово сада и смешно.Но, ево ко је Петар...заборавих презиме извињавамн се..да, Петар Милатовић.

-Ако погледамо датум слања телеграма, видимо да је то време када је СПО био веома јак,док је СЧП бројао неколико стотина људи.Дакле, Петар је паметан, прелази на страну јачег, напушта брод који тоне и његов телеграм одмах иде у гласило Српског Покрета О...See More

Radovan Kovacevic ·
Uzivam citajuci gosspodina Milatovica,jer razbija ono sve u cega se zabludela omladina kune....meni licno je vise dosadilo da ih ubedjujem,ali eto...neka im bude,ovakvi tekstovisu najbolja stvar ovde. Bez idolopoklonstva,tacni i u metu.
Слађан Мастиловић
Hvala Vam na ovom tekstu gos'n Milatovicu. Svi mi vec znamo o seseljizmu kao politickoj anomaliji, ali lijepo je to cuti i od drugih, iskusnijih ljudi.
Živan Gajić ·
Takodje oko lažnog vojvode treba istaći da je sad u fazi kad juri da ubaci bilmeze sinove na dtžavne jasle..tačnije u Skupštine grada Beograda i Republičku skupštinu.Navikli da ne rade ništa a navikli da lepo žive...to bi im došlo kao melem
Nebojsa Stevanovic ·
Чему расправа када је г.Шешељ од комунисте постао националиста. Затим у тренутку када је Српска опозиција била најјача и најмасовнија,"свађа" се са Вуком Драшковићем и дели је и тиме помаже Слободану Милошевићу.Све шатро Срби. Чудно је како досељеници у Србији конвертују из једног екстремизма у други а штету трпи Српски народ и Србија! Част изузецима.
Раде Н.
Koja budala pa on je jos u socijalizmu .