Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 2629

Sraman i ponižavajući čin za srpskog vojnika jeste kada umesto da služi svojoj državi i vojsci, on polaže zakletvu monstrum – tvorevini izgrađenoj na teškoj nesreći njegovog naroda i genocidu čija je i sam žrtva. Ipak, i to se dogodilo. Ti mladi ljudi, sramota za svoju državu i narod, postali su deo „vojske“ koja je zapravo modernizovana verzija one „UĆK“, terorističke organizacije, koja je pobila na hiljade njegovih sugrađana a stotine odvela u ropstvo iz koga se nisu vratili a o kojima imamo samo informacije da su žrtve trgovine organima sa čijim su se vođom, Hašimom Tačijem, na kraju ceremonije rukovali.

Za to su najviše zaslužni visoki funkcioneri Srpske napredne stranke na čijem je čelu Aleksandar Vučić, aktuelni predsednik Republike Srbije. Pre svih braća Ivanovići, Svetislav i Sreten.

Nešto više od pedeset Srba, mladića „od zla oca i još gore majke“ kako to narod kaže, ne otmicama kao u doba Osmanlija već svojom voljom postali su Janjičari modernog doba, vojnici oružane formacije šiptarskih separatista. Snimak sa te ceremonije koji je emitovala agencija „Glas Amerike“ na albanskom jeziku, pokazala je i nešto više od toga. U izuzetno srdačnoj atmosferi i velikom prijateljstvu sa Šiptarima ovom događaju prisustvovao je i Svetislav Ivanović.

Osim što je „gradonačelnik“ Novog Brda po sistemu tzv „republike Kosovo“ Svetislav je od 2015. godine postao i poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Novo Brdo! Ivanović je još i predsednik nekadašnje opštine po sistemu R. Srbije a već tri godine privremenog organa Novo Brdo. Dakle prvi čovek Aleksandra Vučića ovog kraja po stranačkom ali i službenom osnovu, zvanično je prisustvovao ceremoniji polaganja zakletve kadeta Srba za novu klasu „Kosovskih bezbednosnih snaga“!

Kako smo već ranije pisali, braća Ivanović već duže vreme održavaju prisne veze i razvijaju saradnju sa oficirima i službom KSB. S obzirom na nepopularnost takvog koraka u narodu i njima je trebalo dugo da prelome. U tome su im, kako tvrde svedoci Sreten i Svetislav Ivanović izuzetno mnogo pomogli aktuelno promovišući učešće u ovoj paravojnoj formaciji.

Pre samo mesec dana „Srpska lista“ koju je takođe osnovao Vučić radi učešća u izgradnji još jedne albanske države na Balkanu, svojim potencijalnim biračima obećavala je da će sprečiti osnivanje vojske Kosova. To možete videti već u prvih 9 sekundi, kao udarni slogan!

Zapravo su članovi „Srpske liste“, to jest Srpske napredne stranke,sve vreme aktivno radili na što većem broju Srba u ovoj nekada javno terorističkoj organizaciji sa dugačkom listom zločina i zlodela razne vrste protiv srpskog naroda. Sasvim je jasno da ovakve aktivnosti ne bi smele da se sprovode da za to ne postoji saglasnost od samog vrha države, dakle direktno od Aleksandra Vučića.

Ovde treba usput pomenuti i to da su prvi saradnju uspostavili i javno promovisali uzurpatori Eparhije raško – prizrenske u čije ime je Sava Janjić svečano otvorio mostić koji su izgradile jedinice KSB i to rame uz rame sa Agimom Čekuom što je ova formacija objavila na svom zvaničnom sajtu.

Kad smo već pomenuli rukovanje Srba sa Hašimom Tačijem nakon polaganja zakletve, da se podsetimo da je prvo javno rukovanje sa njim stiglo upravo od Teodosija, uzurpatora Eparhije raško – prizrenske.

Današnja oružana formacija šiptarskih separatista preimenovana je 2008. godine iz nekadašnjeg „Kosovskog zaštitnog korpusa“ koji je „skraćena“ i uređenija verzija terorističke „UĆK“. Dugo godina bilo je nezamislivo da Srbi učestvuju u njoj, barem da se to vidi u javnosti iako ih je bilo nekolicina. Međutim od dolaska Aleksandra Vučića na vlast to se postepeno menjalo. Isprva je postavljena granica i omeđen prostor u kome će se ove bolesne igre izdaje države održavati. Tako smo dočekali i taj momenat da se Srbi zaklinju na vernost „republici Kosovo“ i sve to pod budnim okom Briselskih pregovarača.

(KM Novine)