Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 1129

Бојан Радовић, СНС кадар и први човек општине Аранђеловац, говорећи о проблему у вези са запошљавањем у тој општини, истакао је за медије да нема довољно младих људи на Бироу, па ће привредници бити принуђени да увозе раднике из Непала, Шри Ланке и Индије.

Ово што је још скандалозније, Радовић је напоменуо да на Бироу има око 3.500 незапослених, али да они нису подобни за посао. – Не можемо да будемо искључиви и не можемо да будемо затворени, али постоје неке ствари које ће бити мало дискутабилне, а то је да ће бити много радне снаге која ће се увозити из разних земаља. Кажем, није добро да имамо на Бироу негде око 3.500 незапослених, таква је структура незапослених, али имамо само 100, 200 мушкараца и негде око 200, 300 жена старости до 30 година, што је јако, јако мали број – истакао је председник општине Аранђеловац. Након што је индиректно признао да млади беже „трбухом за крухом“ из Аранђеловца, на шта указује чињеница да их има само пар стотина на Бироу, први човек Аранђеловца је индиректно признао да као председник општине није способан да помогне незапосленим грађанима којих има 3.500, да нађу посао. Затим је ноншалантно рекао да је неминован увоз радника из других земаља.

– Преостали број радника који се налази у евиденцији Националне службе за запошљавање се односи на она лица која су у транзицији остала без посла, које послодавац данас не препознаје на тржишту, која не могу лако да се запосле, али њих није мало број. Ал’ кажем, последица свега тога је да с једне стране имате лошу структуру на евиденцији Националне службе за запошљавање, а са друге стране немате довољно радника, и то доводи до тога да имамо најаве неких привредника да ће бити увоза радника из Шри Ланке, из Непала, из Индије, то је нешто што је неминовно – закључио је Радовић.

Када се изјава председника општине Аранђеловац разложи, долази се до простог закључка. Власт у овој општини са њим на челу није способна да реши проблем незапослених грађана које „послодавац не препознаје на тржишту“, па се предала и препустила их да се сами сналазе.

За то време, уместо да се пронађе начин како би се поменути незапослени преквалификовали, ако не у целости барем један део, локална власт без имало срама признаје да ће бити увоза радника из Шри Ланке, Индије и Непала.

Аранђеловчанима толико добро иде, да ће ова општина ускоро постати метропола препуна радника са Истока. А то што радници из општине немају посла, криво је тржиште, а не неспособна власт…

https://srbin.info/politika/sns-logika-bez-posla-3-500-ljudi-a-uvoze-radnike-iz-nepala-i-sri-lanke-video/