Диктатор Вучић покушава да себи спаси рејтинг у народу који неће геј параду, а да се изјавама додворава Западу. Отуда на молебану и литији Анђелко Вучић, Миша Вацић...

Председник Србије Александар Вучић је, током одговарања на питања новинара на Брду код Крања, говорио и о молебану за светињу брака и породице, слогу и мир у нашем народу, који је синоћ у Београду служио патријарх Порфирије.

На питање шта мисли о томе што је његов отац присуствовао молебану, и о нападима који су покренути на њега и његову породицу због тога, председник је рекао да се не слаже са молебаном.
– Што се тиче мог оца, ја сам стигао из Емирата, мени је било важно да стигнем на утакмицу, али нисам стигао да гледам, срећом. А онда ми је неко јавио да је био тамо. Ја њега бескрајно волим, али да ли бих ја био на том скупу? Не бих. И ни са чим што је изречено на том скупу нисам сагласан. И видите да ми није тешко да то кажем. Ни са једном једином речју, ни са целим догађајем, ама баш ни са чим нисам сагласан – рекао је Вучић.

Подсећамо, јуче је молебану испред Храма Светог Саве присуствовало више од тридесет хиљада грађана.

Патријарх Порфирије је у беседи након молитве поручио да православни хришћани у Србији никоме не намећу своје мишљење, али да је за вернике неприхватљива ЛГБТQ+ идеологија.

– Знамо шта је мушко, а шта је женско. Знамо и шта је брак. Али за нас, православне хришћане то се подразумева. Ту нису потребна никаква објашњења, пошто је Христова реч једноставна, упућена сваком човеку. Али данас смо суочени са таласима, са цунамијем и најездом многих нових система вредности, који се насилно, агресивно, или пак меком моћи и невидљивим радовима испод радара, намећу са циљем да уруше сваки постојећи природни или цивилизацијски поредак. Да успоставе рекли би образовани људи нову парадигму. Нова правила. У том вртлогу, намера је да се поруше идентитетски темељи и стубови појединца и заједнице. Да све постане релативно, крхко и флуидно, као да хоће да нам кажу да све што смо до сада знали више одједанпут не важи, и да смо хиљадама година живели погрешно – рекао је синоћ патријарх.