Štampa
Kategorija: Umetnost
Pogodaka: 3054

Danijel M. iz Srpske Crnje na internet postavio snimak na kojem se vidi da njegovi psi zlostavljaju napuštenog psa i ubijaju ga

SRPSKA CRNJA - Monstrum muči životinje.

Danijel M. (16) iz Srpske Crnje napravio je snimak na kom se vidi kako njegovi psi monstruozno zlostavljaju napuštenog psa. Najgore od svega jeste to što je Danijel na Fejsbuk i Jutjub postavio snimak na kojem on i nekoliko njegovih prijatelja posmatraju dva staforda koji kolju psa, kojeg je Danijel doveo s ulice.

Krivična dela

Na snimku se čuje kako bespomoćna životinja cvili i pokušava da se spase dok je krvoločni stafordi ujedaju. U jednom trenutku napadnuti pas beži u jednu prostoriju, ali zveri se ne smiruju, već ga pronalaze i opet skaču na njega. Mučenje ne prestaje, traje sve dok jadna životinja ne prestane da diše. Članovi mnogih udruženja za zaštitu životinja reagovali su čim su videli ove snimke. Tanja Ostojić iz udruženja za zaštitu životinja Alfa kaže da je ovakvo ponašanje krivično delo.

- Reč je o dva krivična dela, mučenje i zlostavljanje životinja i organizovanje borbe pasa. Očigledno je da ovom dečaku nije prvi put da tako zlostavlja pse. Na nama je da podnesemo krivičnu prijavu. Ovo na Fejsbuku je dovoljan dokaz, a na policiji je da izvrši uviđaj i utvrdi da li su psi registrovani na njega. Taj čovek je opasan po okolinu jer je od tih životinja napravio zveri - kaže Ostojićeva.

Preti ljudima

Nakon što su mnogi osudili njegovo ponašanje i to obelodanili na Fejsbuku, oglasio se i Danijel, koji je prokomentarisao da će isto uraditi i ljudima.

- Hoćete li da i vama tako uradim, pa i vi ćete proći kao taj ker, je.em li vam mamu svima. Nek neko proba da uđe unutra, pa ja nemam samo ta dva kera. Slobodno, ko hoće da me upozna, nek izvoli, nek mi se pojavi i posebno je.em mater ovom što je stavio, njemu ću se posebno obratiti. Mamu vam srpsku, najgori ste, je.em li vam mamu srpsku - napisao je Danijel.

On je dodao da će pokazati i kako se kolju ljudi.

- Ovi što se tripuju peko Fejsbuka nek dođu slobodno da im pokažem kako se kolju ljudi - preti Danijel. Više puta smo pozvali Danijela, ali stariji čovek koji nam se javljao bio je iznerviran i nije želeo ništa da nam kaže.

Krije se

- Šta je s vama, šta me više zovete. Svi me zovu i pričaju mi da mi je sin ubica. Ja ću vas sve da prijavim policiji - rekao nam je gospodin koji se u jednom trenutku predstavio kao Danijel.

- Evo, ja sam Danijel, recite šta hoćete. Psi su mi napolju, i? Ostavite nas više na miru - kaže on. Poslali smo pitanja i MUP i tužilaštvu, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Roditelji su ga zlostavljali

Psiholog Aleksandar Šibul kaže da takvo ponašanje dečaka u tom uzrastu nije normalno.

- Očigledno je tom dečaku takvo ponašanje prirodno. Verovatno su ga roditelji kažnjavali i zlostavljali, tačnije, on se susreo s nasiljem u porodici. To pokazuje njegovu slabost, jer se iživljava na slabijima od sebe - kaže Šibul.

 

Autor: Dijana Tadić, A. Knežević