VISOK, plećat, snažan, sa licem nagrđenim dugim ožiljkom i šakom osakaćenom udarcem duge oštrice, slepi guslar Filip Višnjić je ostavljao dubok utisak na slušaoce njegovih pesama.

Write comment (0 Comments)

Čuveni glumac Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, saopštio je njegov sin Majkl.

Write comment (0 Comments)

NEĆU DA ŽMURIM, ne želim da gledam fotografije izmučenih životinja, zaustavimo nasilje! Ovo su reči koje su se moge čuti na protestu održanom u nedelju ispred Skupštine grada Beograda.

– Više od 300 ljudi danas je pokazalo da neće da žmuri na nasilje nad životinjama u azilima! Hvala svima koji su došli, srećna sam i ponosna što je na moj prvi protest došlo ovoliko

Write comment (0 Comments)

Radovan Milić, Metka Obrul, Jana Selič, Monika Klančnik i Anreja Obrul

Življenje in vse kar je zraven, je umetnica Jana Selič naslovila svojo razstavo, ki je trenutno na ogled v Galeriji Riemer v Slovenskih Konjicah.
Razstavo je pripravilo Slovensko srbsko kulturno humanitarno društvo SREČANJE iz Slovenskih Konjic, v sodelovanju s Splošno knjižnico in TIC-om.

Write comment (0 Comments)

Ivan Kurajov od sredine devetdesetih let deluje v društvu za dobrobit živali "Ljubimci" v Pančevu v Srbiji. Začel je kot prostovoljec, kasneje postal vzgojitelj, vodja administracije, vodja zavetišča, danes pa je predsednik organizacije. Leta 2007 je postal član lokalne delovne skupine za dobrobit živali, ki je bila prva take vrste v regiji.
Od leta 2008 predstavlja Srbijo kot ambasador živalskega sveta. Ivan aktivno sodeluje tudi z drugimi društvi za zaščito živali na področju ozaveščanja, v borbi proti mučenju živali pa

Write comment (0 Comments)