Nova godina donela je u Austriji i promene u raznim sferama života, od kojih su prve stupile na snagu od 1. januara. Između ostalog, na snagu je stupilo povećanje bonusa socijalnog osiguranja za lica sa niskim primanjima na – do 250 evra godišnje. Takođe od poreza je oslobođeno učešće zaposlenih od dobiti kompanije do 3.000 evra.

Write comment (0 Comments)

Odluka austrijske vlade o eksproprijaciji kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler je neustavna i postoje drugi načini da se spreči da mesto bude atrakcija za neonaciste, navela je advokat nekadašnje vlasnice te kuće. Gerlinde Pomer-Angloher podnela je tužbu austrijskom Ustavnom sudu, tražeći da se poništi zakon kojim je država zaplenila kuću u mestu Braunau am In, na granici sa Nemačkom.

Write comment (0 Comments)

Posle pronalaska tela 18-godišnje Hrvatice, Anite Juranović u mestu policija traži pomoć od svih koji eventualno imaju informacije o ovom slučaju. Da podsetimo slučajni prolaznik video je telo Juranovićeve u nedjelju oko 10 sati ujutro u vrtu pored lokalne crkve. Prolaznik je odmah pozvao hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Budući da su uočene teške povrede glave, odmah je obavešteno tužilaštvo i kriminalistička policija. Svedoci su izjavili da je Anita te noći napustila restoran u centru oko 6 sati ujutro.

Write comment (0 Comments)

BEOGRAD - Sjedinjene Države, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom započele su vojnu operaciju protiv Sirije, oko 3.25 časova po centralnoevropskom vremenu!

Write comment (0 Comments)

Miroslav P. (34), državljanin Srbije nastanjen u Beču, osuđen je na osam meseci uslovne kazne zbog finansijske prevare u Austriji.

Write comment (0 Comments)