Radovan Milić, Metka Obrul, Jana Selič, Monika Klančnik i Anreja Obrul

Življenje in vse kar je zraven, je umetnica Jana Selič naslovila svojo razstavo, ki je trenutno na ogled v Galeriji Riemer v Slovenskih Konjicah.
Razstavo je pripravilo Slovensko srbsko kulturno humanitarno društvo SREČANJE iz Slovenskih Konjic, v sodelovanju s Splošno knjižnico in TIC-om.

Jana Selič živi in ustvarja v Celju. Tokratna njena razstava je sestavljena iz več sklopov, ki se med seboj lepo dopolnjujejo. Razstavljene so fotografije, ki so zabeležile trenutke, ki predstavljajo naše življenje in za katere umetnica pravi, da ni dovolj le pogledati te fotografije, temveč je pomembno prebrati tudi »drobni tisk« ob njih. Drugi sklop je sestavljen iz terapevtskih in energijskih slik, tretji sklop predstavljajo slike namenjene otrokom, četrti sklop pa je sestavljen iz ročno poslikanih skodelic. Umetnica je povedala, da za njo pomeni živeti življenje izven okvirjev poznanega in povprečnega.

Monika Klančnik


Ob odprtju razstave, je večer s petjem obarvala Monika Klančnik, ki svoje solo petje izpopolnjuje na Glasbeni šoli Slovenske Konjice, pod mentorstvom profesorice Andreje Obrul. Predsednik in ustanovitelj društva Srečanje, Radovan B.Milić, pa je občinstvu prebral tri pesmi iz svoje nove pesniške zbirke z naslovom: Ni te, a v meni te  je več kot kdaj koli.
Razstavo si je možno ogledati do štirinajstega novembra.

Metka Zoya Obrul