Štampa
Kategorija: Vesti
Pogodaka: 4279

milinko

Piše: Radovan B. Milić

 

Mladi srpski glumac Milinko Ahmetović Beganović, koji živi i školuje se u ovoj austrijskoj metropoli već nekoliko uzastopnih sezona ne izlazi iz žiže austrijske kulturne javnosti.  U dramskoj adaptaciji kratke priče

"Svedok optužbe", poznate književnice Agate Kristi, Milinko i ove jeseni sigurnim i krupnim koracima grabi ka briljantnom pozorišnom i filmskom uspehu. Dobiti ulogu u ovako  inspirativnom i glumački veoma zahtevnom dramskom komadu, pod iskusnom rediteljskom rukom Andreasa Ladengrubera, nije ni malo lak zadatak, što opet govori o glumačkim vrednostima ovog mladog čoveka. Glumačku ekipu za postavku dramskog komada Agate Kristi, pored našeg Milinka, sačinjavaju već dokazani austrijski glumci: Franziska Spetzler, Heinz Scharb,Edith Weindlmayr-Mut, Iris von Hoesslin, Helga Oppenauer, Roland Zöggeler.

 

Datum održavanja predstave: 18.09. 2014 u 19:30h
                            19.09. 2014 u 19:30h
                            20.09. 2014 u 17:00h

Mesto održavanja predstave:  Unser Theater, Pfarrplatz 3, 1190 Wien

 

Ko je Milinko Ahmetović Beganović
m3Rođen u Loznici, a do devete godine živeo je u selu Joševa nadomak Loznice. U Beč je sa porodicom došao 2004. godine.  O odluci njegovih roditelja da napuste Srbiju i presele se u Beč, on kaže:
- Razlog našeg dolaska u Beč bio je bolja mogućnost školovanja i tada nisam ni sanjao o tome da ću ovde ostvariti snove iz detinjstva - objasnio je Milinko koji ove godine završava srednju ekonomsku školu .