Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 1735

Председник Покрета "Доста је било" (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је данас да је одлука о забрани излазака за све грађане Србије током викенда потпуно неразумна и да не постоји ниједно оправдање да се она уведе јер се корона вирус преноси контактом са зараженим и не постоји опасност за људе који само иду у шетњу.

„Влада мора хитно да повуче противуставну одлуку да се затворе сви грађани у кућни притвор од суботе до понедељка јер је та одлука непотребна. Шетњама се не угрожавају грађани. Вирус се преноси ваздухом, капљично и директним контактом са зараженим, а не тако што ви идете у шетњу па га ‘закачите’ негде успут“, рекао је Радуловић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је оценио да таква мера не постоји нигде у свету и да је „то све директна последица кршења Устава и државног удара“, за који је оптужио председнике Србије, Скупштине и Владе.

„Од тада се тај човек, председник Српске напредне странке (Александар Вучић), иживљава са нацијом сваки дан преко различитих канала информисања… То је зао човек кога интересује само рејтинг и како да сакрије фијаско око избора. Да сакрије да је угрозио десетине хиљада људи док је прикупљао потписе, прво за СНС ,а онда и за Шешеља, Шапића, ПОКС, Чанка, Чомићку и Заветнике“, рекао је Радуловић.
Додао је да се ради о „непотребном малтретирању људи и демонстрацији силе против грађанима“.

„Ко господари страхом, господари вама. Треба да се пробудимо из масовног страха“, рекао је он.

Радуловић је рекао то не значи да градјани не треба да се чувају од вируса, али сматра да Влада предузима „драконске мере које су неутемељене“ и које ће за последицу имати „потпуно уништавање“ домаће индустрије и пољопривреде.