Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 1303

Косово није наше, то треба што пре треба схватити, понавља председник САНУ Владимир Костић, поводом изјаве владике Григорија да није у праву, и поручује владици да се "остави парола" под којима се Срби осећају херојски.

Костић је иначе реаговао на изјаву владике Григорија, дан раније, за Неwсмаx адриа, да Костић није у прави и да је “Косово наше”.

“Ја потпуно прихватам да нисам у праву, али питајте владику да ли је он у праву. Ја сам путовао скоро и прелазио границу, тачно су ми показивали делове улице који нису згодни за шетњу. Било би сјајно да је Владимир Костић потписао Кумановски споразум и Дејтонски споразум и Бриселски споразум, онда имамо кривца и немамо о чему да размишљамо”, рекао је Костић.

Он је рекао да би питао владику да ли су неки од великих српских прелата издајници.

“Је л” Чарнојевић издајица? Ја мислијм да није. Ја и ово што сам рекао, нека буде да нисам у праву, али нико у овом народу, укључујући Цркву, нема тапију над истином када је Косово и Метохија у питању. Не може нико да ме убеђује да сам издајник, јер док сам ја био овде, неки други и њихова деца су били ушушкани у иностранству”, рекао је председник САНУ.

Упитан да именује оне који су били у иностранству док је он са оружјем био на КиМ, Костић је рекао да ће се они сами пронаћи у тој изјави.