Štampa
Kategorija: Rasejanje
Pogodaka: 1609

Ovih dana, jedan izuzetno dragocen poklon (Medealjon Isusa Hrista u naručje svoje majke  Presvete Bogorodice  Marije, sa luksuzno oštampanim kapitalnim delom MANASTIRI SVEDOCI POSTOJANJA SRBA Ljiljane Šakić) stigao je iz Beograda u Ženevu na adresu jednog izuzetnog književnog i naučnog stvaraoca, borca za slobodu i demokratiju, akademika, prof. dr Kaplana Burovića, a popratnim pismom generalnog direktora Zavoda za izradu novčanica i moneta g. Nenada Raškovića, gde mu se kaže: “ Poštovani gospodine Buroviću, U znak izuzetnog uvažavanja Vašeg rada i sa najlepšim željama za Vaše zdravlje i dalja naučna i lična dostignuća, Srdačno Nenad Rašković “.

Ovo je direktni odjek intervjua ALBANCI NA KOSOVO DOLAZE KAO OKUPATORI POD TURSKOM ZASTAVOM, koji je učinila Akademiku Buroviću novinarka Gordana Janičijević Srpske Nacionalne Televizije IN4S YouTube Srpski Svijet, 14.02.2021, a koji su prenijele, uz druge sajtove, i nas sajt TRAGOVI – SLEDI..
Kako se zna, odjek ovog intervjua je neobično velik. Ne samo što su ga stotinama propratili i nastavljaju da ga proprate, već su ga stotinama i komentarisali.
Na telefon Akademika Burovića i na njegov emajl, sa svih strana sveta, pa i iz Australije, zvone i stižu mesaži saglasnosti, uvažavanja, čestitanja i zahvalnosti, pa i blagoslovi da poživi i nastavi da stvara još mnogo godina, na mnogaja let. Stigle su mu i potražnje za dozvolu da napišu biografski roman o njemu. Zbirka pesama na srpskom i stranim jezicima, posvećenih njemu, već je objavljena.
Njegove izuzetno značajne i aktuelne albanološke teze, po kojima Albanci nisu ni autohtoni, niti Iliri, ponajmanje Pelazgi, prihvataju se ne samo od Srba, već i od stranih albanologa, pa i od samih istinoljubivih Albanaca, čiji broj iz dana u dan raste.
U svoje ime, pa i u ime Redaakcije TRAGOVI - SLED mi mu još jednom najsrdačnije čestitamo i željimo da nam još dugo poživi i stvara, doprinosi naučnoj istini i – preko nje – istini o svom srpskom narodu, rasparčanom i prepaćenom.
Boro JUGOVIĆ