Posle Banja Luke (ANURS) i Beograda (SANU), 1. februara je u Londonu održana svečana komemoracija akademiku prof. dr Srboljubu Živanoviću. Organizator skupa je bila Fondacija za sjećanje na Jasenovac i Holokaust, čiji je akademik Živanović bio suosnivač.

Write comment (0 Comments)

Akademik Prof. dr Srboljub Živanović i Radovan B. Milić
autor knjige Ko ste, vi, Hrvati? za koju je svoj sud dao
ovaj neustrašivi borac za istinu o zločinima Hrvata u kompleksu jasenovačkih logora.

Juče je u Londonu, posle kraće bolesti, u 90. godini preminuo Akademik Prof. Dr. Srboljub Živanović.
Srboljub Živanović (1933 – 2024.);

Write comment (0 Comments)

Smenjeni dr Zoran Stanković (Trgovište, 9. novembar 1954 – 5 oktobar 2021) bio je srpski patolog, oficir, univerzitetski profesor i političar

Ko je general-major Milun Kokanović, načelnik Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane
Napustio ratište, pa dobio petosoban stan

Write comment (0 Comments)

Delegacija kulturnog društva “Mihajlo Pupin” iz Ljubljane, u kojoj je bio i inicijator ove ideje Marko Suvajac, je posetila Beč, gde je ozvaničen početak rada Mreže zajedno sa druga dva udrženja člana Mreže, koja su i koosnivači – SPKD Prosvjeta Austrija i Srpski centar.

Write comment (0 Comments)

Piše: Radovan B. Milić
   Da se mučeništvo kroz istoriju smatralo delom koje briše grehe, najbolje se vidi na primeru bivšeg Ljubjanskog paroha Perana Boškovića.
   Uprkos verskom vaspitanju da se ne krade, i da je krađa osma Božija zapovest koju je Gospod na Sinaju preko Mojsija dao  i njemu i nama, grešni ljudi, vernici, ga ipak optužiše da je prilikom izgradnje Kulturno-pastoralnog centra u glavnom gradu Slovenije prisvojio ni manje ni više već 800.000 evra.

Write comment (1 Comment)