Odluka austrijske vlade o eksproprijaciji kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler je neustavna i postoje drugi načini da se spreči da mesto bude atrakcija za neonaciste, navela je advokat nekadašnje vlasnice te kuće. Gerlinde Pomer-Angloher podnela je tužbu austrijskom Ustavnom sudu, tražeći da se poništi zakon kojim je država zaplenila kuću u mestu Braunau am In, na granici sa Nemačkom.

Write comment (0 Comments)

BEOGRAD - Sjedinjene Države, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom započele su vojnu operaciju protiv Sirije, oko 3.25 časova po centralnoevropskom vremenu!

Write comment (0 Comments)

U četvrtak navečer se u centru Beča dogodila nesreća koja je na svu sreću završila bez smrtnih posljedica. Naime, nešto oko 18.30 sati obitelj iz Gornje Austrije odlučila je sjesti u kočiju/fijaker te se provozati bečkim ulicama.

Write comment (0 Comments)

Posle pronalaska tela 18-godišnje Hrvatice, Anite Juranović u mestu policija traži pomoć od svih koji eventualno imaju informacije o ovom slučaju. Da podsetimo slučajni prolaznik video je telo Juranovićeve u nedjelju oko 10 sati ujutro u vrtu pored lokalne crkve. Prolaznik je odmah pozvao hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Budući da su uočene teške povrede glave, odmah je obavešteno tužilaštvo i kriminalistička policija. Svedoci su izjavili da je Anita te noći napustila restoran u centru oko 6 sati ujutro.

Write comment (0 Comments)

Обрачун америчких суверениста и глобалиста коначно је ушао у правне оквире. У калифорнијском федералном суду покренут је поступак против два бивша председника Сједињених Америчких Држава, неколико чланова њихових породица, блиских сарадника, спонзора, као и страних политичара и компанија. Тужба, на 87 страна, поднета је против Барака Обаме, Била и Хилари Клинтон, Џоа и Хантера Бајдена, Била Гејтса, Џорџа Сороша и других представника бивше администрације и „дубоке државе“.

Write comment (0 Comments)