Krpelji caruju po Srbiji! Ima ih u travi, šiblju i drveću, a kako stručnjaci kažu, svaki treći u sebi krije izazivača lajmske bolesti.
Lekari već uveliko vade krpelje iz kože ujedenih ljudi, baš kao što je to bio slučaj u subotu sa Beograđaninom M.L. (62).- Tek uveče sam video da mi se krpelj zakačio iznad kolena desne noge. Otišao sam u Hitnu pomoć. Tamo su ga zvadili i stavili u kesicu, poslavši me na VMA da se ispita da li je zaražen. Rekli su mi da je svaki treći krpelj u Beogradu zaražen.

Write comment (0 Comments)

Italijan Đakomo Dela Tore del Tempi di Sanguineto (72) izabran je za novog lidera Malteškog reda dok se donose reforme koje podržava i papa Franja.

Reč je o stručnjaku za srednjevekovnu istoriju umetnosti i bivšem profesoru starogrčkog čiji će zadatak biti da pronađe pravi način za jačanje kontrole i ravnoteže uprave, ali i duhovnog života reda te broja njegovih članova, prenosi Hina.

Write comment (0 Comments)

Током невремена које је ноћас погодило Аранђеловац, у дворишту породице Митровић гром је ударио у стари храст.

Зачуо се страховит ударац грома, а затим и јак прасак у нашем дворишту. Гром је погодио у храт који има преко сто година. Видело смо да га је гром унштио, али до јутрос дрво нисам померао. Изашао сам са моторном тестером, и кренуо да сечем гране, а затим сам у самом корену дрвета, видео нешто чудно.

Write comment (0 Comments)

Veći gradovi u Šumadiji su Kragujevac, Smederevo, Smederevska Palanka, Aranđelovac, Jagodina, Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac i Mladenovac
Srce Srbije, Šumadija koje je ime dobila jer je obilovala šumama, najveća je subregija srednje Srbije.
Šumadija i Pomoravlje sa svetom razmenili 3 milijarde dolara

Write comment (0 Comments)

Naučnici su otkrili da koren ove biljke deluje bolje od hemoterapije jer ona ubija sve ćelije, a koren maslačka samo one zahvaćene karcinomom. Džon di Karlo, 72-godišnjak je koji se lično uverio u lekovitost maslačka.

Prošao je intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije, a na lečenju proveo pune tri godine pre nego što su ga doktori pustili kući da sa svojim najbližima provede poslednje dane. S obzirom na to da su

Write comment (0 Comments)