Štampa
Kategorija: Region
Pogodaka: 3185

Упловљавање бродова НАТО алијансе у Луку Бар изазвало је огорчење, али и забринутост код великог броја грађана Црне Горе. Оштре осуде стижу из политичких партија, али и невладиних организација, преноси „Барски портал“.

Марко Ковачевић, портпарол Нове српске демократије (НСД), за „Барски портал“ је казао да се овим чином јасно показује да је власт неспособна да сама створи механизме за одбрану територије и територијалних вода Црне Горе.
- Стога, контролу над истима препушта страним државама које имају своје интересе и које Црну Гору не желе да заштите чак ни од парадржаве Косово- казао је Ковачевић.
Из „Црногорског отаџбинског покрета“ (ЦОП) чије је седиште у Бару, у исто време саопштавају да „агресорски бродови нијесу добродошли у Бар и Црну Гору, јер не доносе ништа добро“.
- Однарођена, издајничка и вазална власт приватне државе породице Ђукановић увукла је Монтенегро у злочиначки НАТО. Међутим, Црну Гору и Црногорце није, јер за то народ није дао дозволу.
Зато је обавеза свих Црногораца који не прихватају издају и ропство, да на сваком кораку и у сваком тренутку пружају отпор физичком поробљавању и затирању Црне Горе и њених највећих вредности.
Зато отпор и презир покажимо и према џелатима који су извршили агресију над овом земљом 1999. године, без икаквог повода. Покажимо им да су овде непожељни и да их народ Црне Горе сматра масовним убицама и најопакијим душманима.
То се никада променити неће, упркос снажним покушајима да се свест Црногораца насилно промени и наметне се назадни, доказано демонски систем вредности који НАТО промовише“, каже се у саопштењу ЦОП-а.
У реаговању НВО „Спич- Сутоморе“ истиче се забриност због осионости коју демонстрира НАТО „не скривајући да Луку Бар већ доживљава и види као своју војну базу“.
- Освајачки ратни војни савез који Црној Гори дугује крв и који је прву касетну бомбу на нашу државу бацио управо у барској општини (на Црном рту код Сутомора) дошао је осионо, како се понашао и пре 19 година, када је своје милосрђе према овом народу и његовој држави демонстрирао бруталним насипањем осиромашеним уранијом и пројектилима најјаче разорне моћи.
Али и прогоном десетина хиљада Црногораца са Косова и Метохије. Једног јединог Црногорца ти наши крвници не оставише у окупираној Метохији. Зато их у име староседилаца Бара, Сутомора и Црне Горе, али и у име свих Црногораца којима је стало до истинског мира, позивамо да напусте без одлагања Луку Бар и Црну Гору, а своје пријатеље из режима у Подгорици нека примају далеко од простора који на овај начин изнова контаминирају“ саопштили су из НВО „Спич- Сутоморе“.
Подсетимо, стална група НАТО противминских бродова упловила је у Луку Бар, што су многи препознали као сурову демонстрацију силе.
Како је саопштено из Владе Црне Горе, противминска група под командом капетана фрегате Џастина Хеинса боравиће у Црној Гори до 1. марта. Групу чине осматрачки брод Краљевске британске морнарице и два миноловца – турски и шпански.
„Током боравка, посаде и бродови имаће више активности са колегама из Морнарице Војске Црне Горе“, саопштили су из црногорске владе.



Извор: Новости