Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 2078

Lopov Milan Radojičić, za kojim je bila raspisana poternica, uhvaćen na Voždovcu. Ima više od 100 krivičnih prijava. MILANU Radojičiću Šunji (50) iskusnom lopovu i beguncu, glave je došao kazan za rakiju! On je uhvaćen u krađi trimera i kosilice na Voždovcu u Beogradu, dok je pokušavao da otkači i vrati kotao, jer nije uspeo da ga spakuje u automobil.

Policija ga je privela po poternici Drugog osnovnog suda i biće sproveden u Okružni zatvor u Beogradu. Naime, stari znanac policije dva puta je bežao iz zatvora, a pre dve godine osuđen je na robiju od 11 godina. Tu kaznu nikada nije odležao.Kada je konačno uhvaćen na delu, kod njega je pronađeno 90 metaka. Pištoljsku municiju pripadnici MUP otkrili su pregledom njegovog stana i drugih prostorija. Ovaj iskusni kradljivac, sa više od stotinu krivičnih prijava, postao je poznat javnosti još 2009. godine, kada je ukrao pogrebni automobil. - U noći između 30. novembra i 1. decembra ispred kuće vlasnika pogrebnog preduzeća u naselju Meljak ukrao je "mercedes", koji je potom odvezao do skrovišta. Od vlasnika kola, Šunja i njegov partner su tražili 2.000 evra. Primopredaja je zakazana za 3. decembar kod crkve na Voždovcu - pisali su tada mediji.

OBIJAO VIKENDICE

DEVEDESETIH godina Šunja je sa svojim cimerom, rumunskim državljaninom, obijao vikendice u okolini Beograda. U razbojništva su uglavnom išli motorom, a u jednoj takvoj akciji 1996. godine pucali su na policiju. Inspektori su uzvratili vatrom i ranili su Rumuna. Inspektori su tada u Ulici vojvode Stepe, kod voždovačke crkve, uhapsili Šunjinog druga, a on je dodao gas i pobegao ka Banjici. Usledila je jurnjava, u kojoj je Radojičić probio čak deset blokada. Džipom "hjundai" odjurio je ka Jajincima i Belom Potoku. Posle nekoliko sati džip je zaustavljen u Ulici braće Srnić, kada je jedan od policajaca bio prinuđen da puca u gumu. Videvši da ne može dalje, Radojčić je istrčao iz vozila i nestao u obližnjoj njivi. I pored detaljne potrage u koju su bili uključeni i psi tragači, nije tada uhvaćen. Dolijao je dve nedelje kasnije, kako su tada preneli mediji. Šunja je uhapšen opet 2015, kada je bio osumnjičen za krađu automobila i alata. Kod njega su tada pronađene brusilice, kosilice i aparati za varenje.

TREĆINU ŽIVOTA IZA REŠETAKA

RADOJIČIĆ iza sebe ima desetak pravosnažnih presuda zbog krađe automobila, ali i drugih krivičnih dela. U zatvoru je proveo skoro dve decenije. Sredinom 2007. godine, dok je izdržavao kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici, pušten je na vikend-odsustvo, s kojeg se nije vratio.