Akademik Matija Bećković smatra da Kosovo nema cenu i da se može samo džabe dati, što je Srbija i učinila, pokazujući ‘retko kavaljerstvo’.

“Kosovo nema cenu i, prema tome, ono se može samo dati džabe, što je istovremeno primer nezapamćen u istoriji. To je

tako retko kavaljerstvo u današnjem svetu, a to smo mi učinili i ući ćemo u istoriju po toj galantnosti”, rekao je Bećković u izjavi na današnjoj promociji nove knjige režisera Emira Kusturice.

Bećković nije želeo da komentariše šta će dogovor o predlogu sporazuma između Beograda i Prištine, koji je potpisan u Briselu, značiti za Srbe na Kosovu i Metohiji.

“Da li je sporazum dobar za Srbe na Kosovu najbolje su rekli Srbi na Kosovu. Ne bih u njihovo ime ocenjivao kakav je taj sporazum”, dodao je književnik.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da se “odbrana Kosova sprovodi samo iz Beograda”, Bećković je istakao da se ono u Beogradu samo predaje.

“To je pitanje za medije koji to tako prikazuju. Bojim se da niste imali nijednu sliku šta se dešava u Srbiji. Vi mislite da se Kosovo brani samo u Beogradu, a ja mislim da se ono u Beogradu jedino predaje i da to nije ni u jednom gradu slučaj”, naglasio je Bećković.

autor: VS izvor: Tanjug