Pokret za preokret ocenio je danas da poklanjanje pasoša Mataru Suhailu al Daheri koji je, kako je navedeno, desna ruka šeika Muhameda bin Zajeda, nije ništa drugo već perfidan način prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.

 „Na ovaj način izigran je i ovako loš Zakon o poljoprivrednom zemljištu, jer se (premijeru) Aleksandru Vučiću i njegovim arapskim partnerima očito žuri. Želja

da se dočepaju srpskih oranica veća je od amoralnosti i postupaka koji su u suprotnosti sa vitalnim nacionalnim interesima“, navedeo je u saopštenju Pokreta za preokret.

Kako navode iz te opozicione stranke, u Službenom glasniku je objavljeno da je Matar Suhail al Daheri „primljen u srpsko državljanstvo“, a rešenje o prijemu je potpisao lično Aleksandar Vučić.Tim povodom, Pokret za preokret Aleksandru Vučiću kao i građanima Srbije postavio nekoliko pitanja.

    „Čime je šeikov čovek zaslužio srpski pasoš, da li time što je njegovom gazdi poklonjeno zemljište za Beograd na vodi, oprošten dug njegovoj Er Srbiji, u pola procenjene cene prodat hotel Jugobanke na Kopaoniku ili ubrzano izdata dozvola za â žMirabankeâ ? Kako to da Srbi koji su proterani iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine za vreme crno-crvene koalicije nisu mogli da dobiju srpski pasoš, a ‘desna šeikova ruka’ dobija pasoš sa Vučićevim potpisom“, pitaju iz Pokreta ua preokret.

Takođe, njih zanima i da li je tačno da je posao sa šeikom Muhamedom bin Zajedom ustvari posao nekih srpskih „investitora“ veoma bliskim Aleksandru Vučiću i da li su neki i članovi njegove porodice i Kakva je mogućnost da srpski državljani dobiju pasoš šeikove zemlje. „Pokret za preokret će tražiti preispitivanje načina dodele državljanstva, a time i srpskog pasoša Matari Suhailu al Daheri, kao i činjenice da će na ovaj način on već sutra moći da postane vlasnik većine poljoprivrednog zemljišta u Srbiji“, zaključuje se u saopštenju.