БЕОГРАД – Директорка  Канцеларије за дијаспору Славка Драшковић има амбиције да постане министарка! Она лобира да, након парламентарних избора, ресори дијаспоре и вера поново буду спојени,

те да се формира Министарство дијаспоре и вера на чијем челу би била управо она, сазнаје Правда из одлично обавештених извора блиских Канцеларији. Наш извор објашњава да је она због тога и ишла у уторак да се састане са Његовом Светости Патријархом српским господином Иринејом , али да је погрешна интерпретација довела до забуне како је Патријарх тај који је тражио формирање таквог министарства, па је тако РТС на свом порталу изашао текст под насловом: „Патријарх за спајање ресора вера и дијаспоре“.

- Славка је желела овај сусрет како би видела да ли има подршку патријарха за формирање министарства дијаспора и вера на чијем  челу би била она.  На састанку је било речи о многим питањима, а главна тема биле су верске слободе Срба у Македонији. О формирању поменутог министарства готово да није било речи, само је у једном тренутку, пред крај разговора, Драшковићева напоменула патријарху да не би било лоше када би се поново спојили дијаспора и вере у једно министарство, на шта је патријарх само константовао да је тако било у прошлости – каже наш саговорник, који додаје да није било разговора о томе ко би био на челу тог министарства.

Он истиче да је све остало ствар лоше интерпретације, а пре свега неспретног саопштења пи-ар службе Канцеларије за дијаспору, у којем се у једној реченици каже: „Саговорници су оценили да би било значајно спајање ресора вера и дијаспоре у једно министарство“.

- Из тог мало натегнутог саопштења да су „саговорници оценили“, РТС је неким чудним стицајем околности извукао још натегнутији наслов „Патријарх за спајање ресора вера и дијаспоре“. Будући да знамо да свака сагласност Патријарха фактички представља његов благослов, а знамо да се благослов цркве не добија у неким узгредним разговорима, већ за то постоји процедура, треба да буде јасно да ова идеја не представља ни иницијативу Патријарха, нити његов благослов, већ је ипак сплет несрећно написаног саопштења пи-ар службе и његове још несрећније интепретације на порталу РТС-а, што су пренели и неки други портали. Да је све ово којим случајем урађено намерно, а не игром случаја, то би се могло протумачити као злоупотреба Патријарха и његовог имена у сврхе личних амбиција – истакао је извор Правде.
Славка Драшковић жели да постане министарка уз помоћ Патријарха?!

А на сајту СПЦ постоји само информација да је Патријарх примио представнике Канцеларије за дијаспору на челу са Славком Драшковић, али детаља састанка нема.

Извор: Правда