Пројекат „Библиотечки фондови школа српског језика и организација у дијаспори“ које спроводи Удружење грађана „Организација“ уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова представља истраживање о тренутном стању и перспективама развоја библиотека српских организација у дијаспори и региону. Сазнања овог истраживања треба да допринесу настојањима надлежних институција да унапреде

комуникацију и сарадњу са школама и организацијама Срба у расејању.

Резултати истраживања ће послужити и за унапређење пројекта обогаћивања књижних фондова библиотека Срба у дијаспори и региону, који реализује Удружење издавача и књижара Србије у сарадњи са Народном библиотеком Србије.

Циљне групе истраживања су школе српског језика, организације, удружења, црквено-школске општине, самосталне библиотеке и неформалне групе које се баве очувањем националног и културног идентитета и јачања веза између матице и Срба у дијаспори и региону – без обзира на то да ли имају или немају библиотечки фонд, пошто је циљ истраживања да се идентификују проблеми и потребе у овој области.

Истраживање је финансијски помогла Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

Електронски упитник за заинтересоване учеснике доступан је ОВДЕ.

Контакт и информације можете пронаћи на Facebook страници пројекта.