Redakcija Glasa dijaspore / Pamela Vukman

   U subotu, 28.03.2015 godine u prostorijama Kulturno-umjetničkog društva Stevan Mokranjac u Beču održano je veče ljubavne poezije sa Radovanom B. Milićem, koji je

ovom prilikom predstavio i svoju novu knjigu Poverenik gospodara zlog.

 

O gospodinu Miliću bi se moglo mnogo reći.

 -       Osnivač i predsednik Srpsko slovenačkog kulturno humanitarnog društva SRETENJE iz Slovenskih Konjica (oktobar 2009)
-    Član UDRUŽENjA SRPSKIH PISACA SLOVENIJE.
-    Dopisnik i kolumnist časopisa NOVINAR DE – Minhеn
-    Dopisnik LISTA SRPSKOG RASEJANjA KORENI iz ŠVEDSKE
-    Dopisnik časopisa OTADžBINA lista SAVEZA SRPSKE DIJASPORE SLOVENIJE
-    Dobitnik zlatnе značkе „SRPSKE KRUNE“ i priznanja SRPSKI VITEZ
-    Počasni član Savеza srpskе dijasporе Slovеnijе
-    Dobitnik priznanja Slovo Ljubvе – Kulturno istorijski cеntar Kragujеvac
-    Osnivač i urеdnik еlеktronskog dvojеzičnog časopisa Tragovi – Slеdi (juni 2013)
-    Rеdovni član Maticе srpskе iz Novog Sada (2013)
-    Dobitnik Ordеna KRUNA (2013)

  

   Međutim, gospodin Milić se skromno predstavio kao poeta, romantik kojega ni činjenica da ima unučad nije spriječila da nastavi da piše ljubavnu poeziju.
   1 SmallVeče poezije otvorila je Valentina Jakić-Montesori, pedagog, terapeut senzorne integracije i možemo reći vrsni solista na harmonici, koja se predstavila izvedbom ljubavnih pjesama sa područja bivše Jugoslavije. U pjesmi joj se pridružilo i novoosnovano pjevačko društvo Prolećni lahor koje je u toku večeri izvelo nekoliko naših pjesama.

   U namjeri da pozdrave gospodina Milića i podrže veče ljubavne poezije predstavili su nam se Željko Miražić, Nevena Džaja i Ratko Antonijević sa svojim pjesmama. Slijedilo je otvaranje večeri ljubavne poezije Radovana B. Milića koje su uljepšale Katarina Pavlović, Valentina Jakić i Gabrijela Vorgić izvedbama Milićevih pjesama. Posebno interesantan bio je nastup mladog Miloša Milanovića koji je Milićevu pjesmu “Leptir” recitovao na njemačkom jeziku.

   Prije nego što nas je i sam Radovan B. Milić obradovao izvođenjem svojih ljubavnih pjesama Milićevu autobiografiju predstavio nam je Milinko Ametović-Beganović, glumac i voditelj-novinar na Prvoj bečkoj televiziji, nakon čega nas je osvrtom Ivana Lovrenčića na MIlićevu knjigu Poverenik gospodara zlog, počastvovala gospođa Vesna Kilinger.               

   Ostatak večeri bio je rezervisan za gosta i njegove predivne ljubavne pjesme.

Zahvaljujemo se gospodinu Radovanu B. Miliću i svim izvođačima na predivnoj muzičko-poetskoj večeri, organizatorki Gabrijeli Vorgić i KUD Stevan Mokranjac na ustupljenim prostorijama. Nadamo se da ćemo i ubuduće moći da uživamo u ovakvim kulturnim dešavanjima.

 

http://www.glasdijaspore.at/bili-smo-vece-ljubavne-poezije-sa-radovanom-b-milicem/