Ova prica ni nas, cetiri volontera udruzenja Beta, nije ostavila ravnodusnim. :( Plakali smo kao kisa..
Baron je pas star 6 godina i preziveo je svasta. Posto je kao mlad voleo da se brzinom svetlosti provuce pored nogu kada neko ulazi ili izlazi iz dvorista, udario ga je auto i skoro smrskao zadnju,

levu nogu. Medjutim, vlasnici su ga odmah odveli na operaciju i noga je spasena. Ima sipku u u njoj, ali nesmetano hoda.
On je miljenik i clan porodice jednom starijem bracnom paru. Cika Aci i teta Ani. Obozava ih, kao i oni njega. Cipovali su ga, kastrirali, redovno je vakcinisan. Non stop ga maze i posvecuju mu vreme. A onda se desava nesto strasno..
Cika Aca dobija tesku bolest. :( Zbog lecenja i preseljenja u Beograd, morao je da proda kucu. A samim tim i ostavi Barona, jer stan u koji ide nije njegov. :( Pitao je sve prijatelje da brinu o njemu, nema koga nije zvao..ali niko ne zeli da prihvati obavezu. :( Cak je ponudio ljudima koji kupuju kucu da im placa mesecno sve troskove vezane za njega. Medjutim, ni oni ne zele da priihvate ovog divnom psa.
Deka Aci je uzasno tesko sto mora da se odvoji od njega. Toliku patnju dugo nismo videli. :(
Ali, jos ga vise brine sta ce i kako sa Baronom, jer do 11. novembra moraju da napuste kucu u kojoj su toliko godina ziveli.
Kako kazu, Baron obozava decu i ogromna je maza, sa drugim psima je ok, a macke ne voli. Boji se vode. Ume da da sapu i poslusan je.
Oni mole nekoga sa dobrim srcem da udomi ovog psa, ali kao clana porodice. Baronu je pruzana sva ljubav ovog sveta, a oni su spremni da ucestvuju u svim troskovima.
Molimo vas, pomozite da ova prica ima srecan kraj.
Baron se nalazi u Zajecaru, ali cemo ga voziti gde god treba.